Naisten MM-kisat - Suomi kukisti Venäjän, Japani yllätti Ruotsin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi aloitti MM-kisat tiukalla voitolla.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Naisten MM-kisat alkoivat lauantaina Ruotsin Malmössä. Yllätyksiä nähtiin heti kisojen avausottelussa, kun Japani voitti Ruotsin voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Päivän muissa otteluissa Sveitsi voitti Saksan, USA kaatoi Kanadan ja Suomi taisteli voiton Venäjästä.

Naisten MM-kisat pelataan Ruotsin Malmössä 28.3 - 4.4.2015. Kisoissa pelaa kahdeksan maata, jotka on jaettu kahteen eri lohkoon.

Kisat alkoivat aikamoisella yllätyksellä, kun Japanin onnistui kaataa isäntämaa Ruotsi B-lohkon avausottelussa. Ruotsin tehohyökkääjänä häärineen Erika Grahmin hattutemppu ei auttanut ruotsalaisia voittoon, vaan Japani nappasi itselleen arvokkaat pisteet voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. 

Ottelu keräsi hienon yleisömäärän, sillä katsomoon oli saapunut 2943 katsojaa.

B-lohkon toisessa ottelussa Sveitsi kaatoi Saksan selvin 5−2-lukemin. Sveitsin tehonaisina häärivät Stefanie Marty (2+1) ja Lara Stalder (1+2).

A-lohkon avausottelussa USA kaatoi Kanadan 4−2. USA:n nuori joukkue oli raikkaalla jalalla liikkeellä ja oli ottelussa hallitsevampi osapuoli. Yhdysvaltojen parhaana pelaajana palkittiin tehot 1+1 iskenyt puolustaja Kacey Bellamy.

A-lohkon iltaottelussa toisensa kohtasivat Suomi ja Venäjä. Kumpikaan joukkueista ei ollut parhaassa terässään, mutta Suomi oli ottelun ratkaisuhetkillä kylmähermoisempi napaten 3−2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

Suomen maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat puolustajat Anna Kilponen ja Rosa Lindstedt. Ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa teki Minttu Tuominen.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikosken Venäjä-ottelun jälkeisiä mietteitä voit lukea tästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle