Naisleijonat tyrmäsi Ruotsin – Tapani pistepörssin kärkeen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Susanna Tapani pelaa muun joukkueen tavoin vahvaa MM-turnausta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Suomella ei ollut vaikeuksia edetä Kanada-välierään, kun pudotuspelit alkoivat naisten MM-kisoissa Plymouthissa USA:ssa. Ruotsi kukistui puolivälierässä helposti 4-0.

Edellisyön kovatempoisen USA-ottelun rasitukset eivät juuri näkyneet Naisleijonien otteissa. Alemmasta alkulohkosta Suomen puolivälierävastukseksi tullut Ruotsi yritti olla ottelun alussa aktiivinen, mutta Naisleijonat karkasi kuudessa minuutissa 2-0-johtoon.

Maalinteon avasi vahvaa turnausta pelaavan nelosketjun sentteri Sara Säkkinen hyökkäyspään paineen päätteeksi. Säkkinen sai kiekon päädystä maalin tolpalle ja viimeisteli etuyläkulmaan ohi Ruotsin maalivahdin Sara Grahnin.

2-0-maali syntyi ylivoimalla. Minnamari Tuominen laukoi siniviivalta, ja osuma merkittiin maskinainen Linda Välimäelle.

- Odotettu erä, painettiin kovaa päälle ja Ruotsi ei päässyt juuri mihinkään, Välimäki analysoi YLEn erätaukohaastattelussa.

Kanada hakemaan revanssia Suomesta

Ruotsi ei päässyt jatkossakaan juuri mihinkään, vaan Naisleijonat pystyi pitämään länsinaapurin hyökkäyspelin lähes täydellisesti kurissa läpi ottelun. Maalivahti Noora Rädyn yhteensä 16 torjunnasta suurin osa oli helppoja.

Ottelua hallinnut Naisleijonat kasvatti johtoaan vielä kahdesti. Toisessa erässä Jenni Hiirikoski laukoi ylivoimalla 3-0-osuman suoraan Susanna Tapanin syötöstä. Päätöserässä Tapani viimeisteli itse Riikka Välilän esityöstä.

Tapanin yhteistehopisteet 1+2 nostivat suomalaishyökkääjän koko turnauksen pistemäärän kahdeksaan (3+5), mikä tarkoittaa kisojen pistepörssin kärkipaikkaa.

Sara Grahnille kertyi Ruotsin maalilla lopulta 38 torjuntaa.

Suomen turnaus jatkuu torstai-iltana, kun Kanada hakee revanssia Naisleijonista välierässä. Alkusarjassa Suomi voitti Kanadan ensimmäistä kertaa koskaan arvokisoissa. Ottelu päättyi 4-3.

Toisessa välierässä USA kohtaa Venäjän ja Saksan välisen puolivälierän voittajan.