Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jenni Hiirikoski näytti ottelussa taitojaan moneen kertaan.

Sirpa Pöyhönen

Naisleijonat ei murtunut Saksalle

Naisten Pre Olympic Cup jatkui Suomen osalta perjantaisella kohtaamisella Saksaa vastaan. Hyvällä asenteella pelannut Suomi päihitti vastustajansa lopulta voittomaalikilpailussa, jonka tähdeksi nousi Jenni Hiirikoski.

Ensimmäisessä erässä ei jäähyjä annettu eikä maaleja nähty. Peli oli Suomen hallinnassa ja joukkue sai hyviä hyökkäyksiä Saksan maalia kohti. Viimeistely jäi kuitenkin vajaaksi ja jatkotilanteissa kiekko kimpoili onnekkaasti joko Saksan puolustajille tai kaukalon kulmiin.

Saksan puolustus oli sekavaa, eikä joukkue kiekon saatuaan saanut aikaiseksi kunnon hyökkäyksiä kohti Suomen päätyä juuri ollenkaan.

Toisessa erässä Suomi jatkaa sisukkaasti pyörityksiään Saksan päädyssä. Myös Saksa alkoi saada enemmän kiinni pelistä, mutta Suomi sai katkaistua hyökkäyksiä hyvällä puolustamisella. Suomelta nähtiin myös hyvää karvaamista ja sen myötä Saksalle aiheutui paljon kiekonmenetyksiä.

Jenni Hiirikoski siirsi Suomen 1−0-johtoon survomalla pomppukiekon Saksan verkkoon, kun toista erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia. Alle puoli minuuttia myöhemmin Suomen siirretyn rangaistuksen aikana Saksan Marie Delarbre tasoitti pelin lukemiin 1−1.

Kuusi sekuntia ennen toisen erän loppua Nicola Eisenschmid siirsi Saksan 2−1-johtoon.

Jännitys tiivistyi

Kolmannen erän Suomi aloitti hyvällä liikkeellä. Hyviä tilanteita riitti, mutta verkkoon kiekkoa oli vaikeaa saada. Tähän vaikutti suuresti Franziska Alblin huikea maalivahtipeli.

Suomen maalissa aloitti Meeri Räisänen, mutta viimeiselle kymmenelle minuutille maalille vaihdettiin Noora Räty. Noin kolme minuuttia vahdinvaihdon jälkeen Susanna Tapani teki Suomelle tasoitusmaalin ja tämän jälkeen Räisänen siirtyi takaisin tolppien väliin.

Ottelu eteni jatkoajallakin ratkaisutta voittomaalikilpailuihin saakka. Ratkaisijoina olivat lopulta Hiirikosken kaksi osumaa ja Räisäsen rauhallisesti harkitut torjunnat. Voittomaalikilpailuvoiton myötä Suomen pistesaldo Pre Olympic Cupissa on yhteensä viisi, joka oikeuttaa kolmanteen sijaan viiden joukkueen taulukossa.

Naisleijonien turnauksen viimeinen ottelu pelataan lauantaina Turussa. Tuolloin joukkue kohtaa jokaisen ottelunsa voittaneen Venäjän joukkueen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Venla Hovi

Suomi N #9 L h
s. 1987 Tampere
169CM / 68KG
SOPIMUS: 2018