Susanna Tapani onnistui maalinteossa Japania vastaan.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Naisleijonat aloitti Pre Olympic Cupin voitokkaasti

Naisten maajoukkueiden viiden maan välinen turnaus pelataan 12.-16.12.2017 Suomessa. Olympialaisiin valmistavan turnauksen avauspäivä alkoi Suomen ja Japanin kohtaamisella.

Viiden maan välinen Pre Olympic Cup -turnaus käynnistyi tiistaina Raumalla. Turnauksen avauspelinä nähtiin Raumalla pelattu Suomen ja Japanin välinen mittelö.

Ensimmäisen erän aikana nähtiin tasaista pelaamista päästä päähän. Vaikka ottelu oli hienoisesti Suomen hallinnassa, myös Japani sai rakennettua maalipaikkoja hyvällä tahdilla. Maalipaikoista huolimatta ensimmäiselle erätauolle edettiin 0−0-lukemista.

Japani antoi hyvän vastuksen

Verkko alkoi heilua toisessa erässä. Noin kolmen minuutin jälkeen Sanni Hakala iski ottelun avausmaalin Sara Säkkisen syöttämänä. Hakala purjehti näyttävästi läpi japanilaispelaajien.

− Kiekko pomppasi minulle laidasta ja pääsin sitten hyvällä vauhdilla haastamaan Japanin pakkia. Päätin, että harhautan ohitse ja sitten kiekko menikin maaliin. Harvoin minulta tuollaisia maaleja nähdään, mutta tänään sellanen tuli, Hakala kuvaili Jatkoajalle.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Michelle Karvinen siirsi Suomen 2−0-johtoon ylivoimalla Jenni Hiirikosken ja Petra Niemisen syötöistä.

Susanna Tapani teki Suomen kolmannen maalin, kun peliä on enää kymmenen minuuttia jäljellä.

Ottelu oli melko tasaista koko kolmen erän ajan, mutta ohjat pysyivät edelleen Suomen käsissä. Japanilla oli paikkansa, mutta verkko ei heilahtanut kertaakaan. Tämän myötä ottelu päättyi Suomen voittoon lukemin 3−0.

− Japani pelasi hyvin tänään ja meitä vastaan tuli todella vikkelä joukkue. Heidän pelaamisensa ei ollut tosin ihan niin fyysistä ja taitavaa peliä kuin esimerkiksi pohjoisamerikkalaisia vastaan, Hakala analysoi.

Japanin maalivahti Nana Fujimoto kannattelii joukkuettaan torjuen 32 kertaa. Suomen Eveliina Suonpää torjui puolet vähemmän, eli 16 kertaa myös pitäen nollapelin.

Suomi pelaa turnauksen seuraavan ottelunsa Raumalla torstaina, kun vastaan asettuu Ruotsi. Hakalalle torstain vastustaja on varsin tuttu.

− Odotan todella vauhdikasta ja energistä peliä. Olemme pelanneet Ruotsia vastaan monta kertaa tällä kaudella ja tiedämme, että sieltä tulee vastaan hyvä joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pasi Mustonen jatkaa Naisleijonien päävalmentajana vuoden 2019 kotikisoihin asti

MAAJOUKKUE | 20.12.2017 15:06
Pasi Mustonen jatkaa naisten maajoukkueen päävalmentajana vuonna 2019 Suomessa pelattaviin MM-kisoihin asti. lue lisää

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 21:29
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi. lue lisää

Nations Cup jatkui Saksassa - Venäjä kukisti Naisleijonat voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 23:31
Saksan Füssenissa pelattava Nations Cup jatkui perjantaina, kun Naisleijonat kohtasi Venäjän. Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta venäläiset olivat lopulta parempia voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. lue lisää

Naisleijonilta vahva esitys - Kanada kaatui Nations Cupin avausottelussa

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 18:44
Suomen naisten maajoukkue aloitti urakkansa vahvasti Nations Cupissa. Naisleijonat kaatoi Kanadan lukemin 3−2 Saksan Füssenissä pelattavassa turnauksessa. lue lisää

Pärnänen: Naiset ovat urheilussa miehiä huonompia, mutta edetäänpä nyt tasa-arvokeskustelussa uudelle tasolle

MAAJOUKKUE | 18.12.2017 12:21
Kuinka paljon positiivista huomiota vaikkapa Neste tai Kotipizza saisivatkaan, jos lähtisivät tukemaan naisten jääkiekkoa, kirjoittaa Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Annina Rajahuhta

Suomi N #11 L h
s. 1989 Helsinki
164CM / 64KG