Murskajaiset Lake Placidissa - Suomi jäi jyrän alle

MAAJOUKKUE / Uutinen
USA iski Suomen kanveesiin.
Kuva © Getty Images
Vasta 17-vuotias superlupaus Jack Eichel oli kaukalon ylivoimainen ykkönen, kun USA päihitti Nuoret Leijonat peräti lukemin 9-1.

Eichelin ottelun henkilökohtaisena kruununa oli toisessa erässä syntynyt maali, ja syöttöpisteitä tuli nuorukaisen tilille peräti neljä. Eichelin laidalla pelannut Tyler Motte pääsi kiittämään näistä huippupasseista kolmesti.

Ottelun jälkeen Eichel ja Motte kehuivat toisiaan kilvan NHL.comin haastattelussa.

- Hän on uskomattoman taitava. Hän osaa tehdä kaikkea: maaleja, syöttää, pelata alivoimaa. Olen onnekas, kun saan pelata hänen kanssaan ja kilpailla tuon tasoista pelaajaa vastaan, sanoi Motte Eichelista.

Ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimeksikin ennakoitu Eichel oli tyytyväinen 19-vuotiaan tutkaparinsa pelaamiseen.

- Motte on upea pelaaja. Hänellä on loistava laukaus ja hän todella tietää, kuinka toimittaa kiekko verkon perälle. Nyt hän teki sen kolmesti, suitsutti Eichel.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vielä tasainen, mutta sen jälkeen USA sai yhä enemmän painetta Suomen päätyyn. Kolmas erä olikin jo yksipuolista näytöstä.

Nuorten Leijonien suurimpana ongelmana oli se, että joukkue ei juuri kyennyt pitämään itse kiekkoa. Paine jäi omaan päähän, ja hyökkäykset jämähtivät lyhyiksi pystyhyökkäyksiksi. Sellaisesta syntyi myös Suomen ainoa maali. Nelosketjussa pelannut Julius Vähätalo sai Janne Puhakalta kiekon laidasta, ja nopea veto pilasi jenkkivahti Brandon Halversonin nollapelin.

Suomen maalivahtipeli ei ollut yhtä vakuuttavaa. Lankisen piikkiin USA:n maalit eivät menneet, mutta IFK-vahti ei toki ansainnut kehujakaan yhdeksän omiin livahtaneen jälkeen. Suomen hyökkäykseltä taas ei onnistunut juuri mikään, eikä esimerkiksi ykkösketju Juuso Ikonen-Aleksi Mustonen-Kasperi Kapanen erottunut muista.

USA on antanut Lake Placidissa myrskyvaroituksen, sillä ryhmä osoitti kovuutensa jo Ruotsi-ottelun 7-1-voitolla. USA-valmentaja Mark Osiecki antoikin Suomi-pelin jälkeen joukkueelleen ansaitut kehut.

- Näiden nuorukaisten kanssa on mahtavaa tehdä töitä. He eivät ylpistyneet viime pelin voitosta vaan jatkoivat nöyrää työntekoa. Joukkueeni pelasi tämän pelin oikealla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle