MS-tautiin sairastunut Bickell palaamassa kaukaloon

NHL / Uutinen
Bickell ehti pelata Hurricanesissa seitsemän peliä ennen diagnoosia.
Kuva © Getty Images
Bryan Bickell suunnittelee paluuta tositoimiin, kun Hurricanes aloittaa viiden ottelun kotiputken 17. helmikuuta. 30-vuotiaalla hyökkääjällä diagnosoitiin alkukaudesta MS-tauti, ja edellisen kerran hän pelasi lokakuun lopulla.

Yli kolme kuukautta MS-taudin vuoksi pelaamatta ollut Bryan Bickell yrittää tehdä paluuta Carolina Hurricanesin kokoonpanoon. 30-vuotiaalla kanadalaishyökkääjällä todettiin syksyllä MS-tauti hänen kärsittyä raajojen puutumisesta ja huimauksesta.

Bickell on saanut apua kuukausittain suonensisäisesti annosteltavasta lääkkeestä. Jääharjoituksissa hyökkääjä on ollut mukana noin kuukauden ajan.

Paluuta kaukaloon Bickell tavoittelee 17. helmikuuta alkavaan viiden pelin kotiputkeen. Kokenut hyökkääjä pitää mahdollisena myös aloittaa pelit AHL:n puolella, mutta asiasta ei Bickellin mukaan ole vielä keskusteltu.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Bickellin paluu kaukaloon voi olla juuri se piristysruiske, jota alavireisesti pelannut Hurricanes kaipaa. Harva kehtaa pelata puolivaloilla, jos rinnalla taistelee ja näyttää esimerkkiä vakavaa ja peruuttamatonta sairautta poteva pelaaja.

Herättelyn lisäksi Bickellistä odotetaan konkreettista apua kaukaloon. Hyökkääjän jäätyä pois kokoonpanosta ei valmennus ole saanut koottua toimivaa nelosketjua. Myös ylivoiman maskimiehenä Bickell oli elementissään ennen sairastumista ja teki kauden toistaiseksi ainoan maalinsa ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle