Moskovan-turnauksen leijonajoukkue nimetty

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi lähtee ensi viikon Euro Hockey Tourin turnaukseen Moskovaan varsin nuorella joukkueella. Kokoonpanossa on vain kuusi samaa miestä kuin viime kuun Helsingin-turnauksessa.

Suomen maalin vartioimisesta Moskovassa huolehtivat kanaalikaupungin kasvatit, sillä Lukon Petri Vehanen ja Kärppien raumalaislähtöinen veräjänvartija Tuomas Tarkki muodostavat valitun maalivahtikaksikon. Tarkille tulevat maaottelut ovat hänen uransa ensimmäisiä.

Puolustajista Teemu Aalto ja Pasi Puistola olivat mukana jo Helsingin-turnauksessa, mutta muut miehet pelaavat tämän kauden ensimmäisiä maaotteluitaan. Maajoukkuedebytantteja pakistossa ovat Ilkka Heikkinen ja Ville Mäntymaa.

Hyökkäyksessä on mukana neljä samaa miestä kuin edellisessä turnauksessa. Mukaan liittyy maajoukkuekonkari Timo Pärssinen ja pari muuta kokenutta pelaajaa, mutta muuten hyökkäyskalusto on kauttaaltaan melko nuori. Ensikertalaisia ovat JYPin Juha-Pekka Hytönen ja TPS:n Teemu Laine.

– Haluamme nähdä uusia pelaajia joukkueessa ja kuinka he menestyvät kansainvälisissä ympyröissä. Esimerkiksi olen ollut hyvin vaikuttunut Hannes Hyvösen otteista liigassa, samoin Tapparan puolustaja Anssi Salmela on tehnyt tällä kaudella SM-liigassa paljon maaleja. Samaa odotetaan näiltä pelaajilta myös maajoukkueessa, sillä Karjala-turnaus osoitti, että maalintekovoimaa me kaipaamme, kommentoi päävalmentaja Doug Shedden Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Moskovan turnaus on tryout-tilanne Tukholman helmikuista turnausta ajatellen, johon todennäköisesti lähdemme parhaalla mahdollisella joukkueella. Karjala-turnauksessa saimme hyviä näyttöjä jo monelta pelaajalta. Nyt Moskovaan valituilla on mahdollisuus antaa omat näyttönsä ja päästä keväälläkin maajoukkueeseen, Shedden painottaa.

Päivitys 3.12. klo 23: Alun perin joukkueeseen nimetty Anssi Salmela jää pois ja hänen tilalleen tulee Toni Söderholm.

Moskovaan lähtevä leijonajoukkue:

Maalivahdit

Tuomas Tarkki, Kärpät

Petri Vehanen, Lukko

Puolustajat

Tuukka Mäntylä, Frölunda

Mikko Luoma, HV 71

Pasi Puistola, HV 71

Teemu Aalto, Tappara

Toni Söderholm, Frölunda

Ilkka Heikkinen, HIFK

Ville Mäntymaa, JYP

Markus Kankaanperä Brynäs

Keskushyökkääjät

Jarkko Immonen, JYP

Esa Pirnes, Färjestad

Kim Hirschovits, Jokerit

Juha-Pekka Hytönen, JYP

Petri Pakaslahti, Södertälje

Laitahyökkääjät

Oskar Osala, Blues

Jukka Voutilainen, HV 71

Timo Pärssinen, Timrå

Juha-Pekka Haataja, Lukko

Hannes Hyvönen, Kärpät

Teemu Laine, TPS

Tuomas Pihlman, JYP

Erkki Rajamäki, Blues

» Lähetä palautetta toimitukselle