MM-kisojen tiistaipäivässä ennakkosuosikit olivat vahvoina

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvia ja Kazakstan väänsivät tiukasti pisteistä Minsk-areenalla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
MM-kisojen tiistaipäivässä nähtiin ottelut Saksa-Suomi, Italia-Tanska, Kazakstan-Latvia ja Norja-Ruotsi.

Saksa-Suomi

Ottelun raportin voit lukea täältä.

Italia-Tanska

Tiistain pelit Chišovka-areenalla aloitti ottelu Italia-Tanska. Tanska ei ollut vielä avannut pistetiliään A-lohkossa, mutta se sai helpotettua tilannettaan 4-1-voitollaan. Joukkueen tehomiehenä hääri hyökkääjä Mikkel Bødker tehoin 0+2.

Tanska oli pelissä hyvin hallitseva osapuoli ja aloittikin vahvasti, kun se teki avausmaalin reilun kahden minuutin jälkeen. Asialla oli Jesper Jensen. Erä jatkui Tanskan hallinnassa, mutta Italia onnistui tasoituksessa reilut yhdeksän minuuttia myöhemmin. Maalintekijä oli Diego Kostner.

Toinen erä jatkui pitkälti samoissa merkeissä. Tanska lisäsi johtoaan reilun 15 minuutin pelin jälkeen, kun Jannik Hansen onnistui alivoimalla. Kello ehti edetä vain 29 sekuntia, kun tanskalaiset lisäsivät taas johtoaan. Maalintekijä oli tällä kertaa Emil Kristenssen.

Kolmas erä oli ottelun selvästi tasaisin. Italia viritteli kiriä, mutta ei onnistunut kaventamaan lukemia. Joukkue otti maalivahtinsa Daniel Bellissimon pois maaliltaan reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Se kostautui kuitenkin vain 14 sekuntia myöhemmin, kun Kim Staal laittoi kiekon neljännen kerran italialaismaaliin.

Tanska nousi voitollaan A-lohkossa sijalle kuusi, Italia on sijalla seitsemän. Tanska kohtaa seuraavaksi perjantaina Kanadan ja Italia keskiviikkona Tšekin.

Kazakstan-Latvia

Minsk-areenan illan toisessa ottelussa kohtasivat Kazakstan ja Latvia. Latvia nappasi turnauksena toisen voiton lukemin 5-4. Latvian tehomiehinä ottelussa häärivät hyökkääjät Mikelis Redhlis (1+1), Juris Stals (1+1) ja Miks Indrasis (1+1) sekä puolustaja Arturs Kulda (2+0). Kazakstanin tehokkain oli hyökkääjä Nikolai Antropov (1+2).

Pelin ensimmäinen maali nähtiin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Onnistujana oli Indrasis. Kazakstan ei kauaa johtomaalia ihmetellyt, vaan hallitsi erää selkeästi ja tasoitti reilut kolme minuuttia myöhemmin. Talgat Žailauov vastasi kazakstanilaisten avausmaalista.

Tämän jälkeen Latvia otti kolme jäähyä peräkkäin, mutta Kazakstan ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimiaan. Se meni kuitenkin johtoon vielä 15 sekuntia ennen erän loppua, kun Jevgeni Rymarev onnistui. Johto säilyi kuitenkin vain reilut kolme minuuttia, kun Latvia tuli tasoihin Kuldan illan ensimmäisellä maalilla toisen erän alkupuolella.

Toinen erä oli ensimmäistä selvästi tasaisempi. Latvia meni uudestaan johtoon reilut kuusi minuuttia myöhemmin, kun Kulda teki pelin toisen maalinsa ylivoimalla. Tämän jälkeen joukkueet pelasivat usean minuutin neljällä neljää vastaan, kun ne saivat neljä jäähyä, jotka menivät osittain päällekkäin.

Latvia lisäsi johtonsa kahteen maaliin näiden erikoistilanteiden aikana, kun Redhlis onnistui tasavajaalla. Pian tämän jälkeen latvialaiset ottivat kuitenkin kaksi jäähyä peräkkäin ja kazakstanilaiset rankaisivat armotta. Ensin Antropov onnistui kahden miehen ylivoimalla 49 sekuntia ennen erän loppua ja Jevgeni Blohin toi joukkueen tasoihin 44 sekuntia myöhemmin yhden miehen ylivoimalla.

Latvia ratkaisi ottelun itselleen heti kolmannen erän alussa. Tällä kertaa Stals oli maalintekijänä. Kazakstan pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle ja otti aikalisän sekä maalivahtinsa Vitali Jeremejevin pois maalilta, muttei onnistunut enää nousemaan rinnalle.

Latvia nousi voitollaan lohkossa viidenneksi. Kazakstan on sijalla seitsemän.

Norja-Ruotsi

Ottelun raportin voit lukea täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle