MM-kisojen maanantai: Venäjä ja Kanada rutiinivoittoihin, Treutle piinasi Yhdysvaltoja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Niklas Treutlen hyvät otteet eivät riittäneet pisteille saakka.
Maanantaipäivä Kööpenhaminassa ja Herningissä tarjosi kiekkokansalle suvereeneja voittoja ja nollapelejä. Yhdysvallat hakkasi päätään pitkään saksalaismuuriin nimeltä Niklas Treutle, Venäjä ja Kanada eivät jättäneet vastustajilleen ja Anders Nilsson nollasi Ranskan.

Saksan mahdollisuudet kariutuivat jäähyihin

Yhdysvallat aloitti ottelun niskan päällä, mutta kiekko ei löytänyt verkon perukoille. Saksallakin oli ottelussa omat paikkansa rikkoa maalivahti Keith Kinkaidin nollapeli, mutta jenkkiveskari pelasi varman ottelun. Suomessa lyhyen visiitin KooKoon riveissä tehnyt Niklas Treutle antoi maalleen mahdollisuuden pisteihin 33 torjunnalla.

Toisessa erässä Yhdysvallat onnistui lopulta maalinteossa Saksan pelatessa lähes koko alkupuolisko alivoimalla. Turhautuneisuuden purkautuminen paistoi kapteeni Patrick Kanen tuuletuksesta ja Saksan rikkeet saivat jatkoa. Derek Ryan hyödynsi seuraavan erikoistilannepelaamisen Kanen alustuksesta.

Alex DeBrincat iski päätöserässä viimeisen osuman, jonka joukkueen kapteeni tarjoili seurakaverilleen. Kinkaidin toinen nollapeli vaati New Jersey Devilsin maalivahdilta 24 torjuntaa.

Venäjä käveli Valko-kaiman yli

Valko-Venäjä joutui Venäjä-ottelussa jyrän alle lukemin 6-0.  Konkari Pavel Datsjuk oli ottelussa tehokkain pelaaja kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä. Koko ottelussa rangaistusaitio avautui vain kolmesti, joista valkovenäläiset vastasivat kahdesti.

Igor Shestjorkin kirjautti nollapelissä 18 torjunnalla, samalla varmistaen Venäjän puhtaan alkuturnauksen. SKA Pietarin veräjänvartija yhdessä Vasili Koshetškinin kanssa on torjunut kiekon kolmessa ottelussa yhteensä 46 kertaa, eikä selän takana ole verkko heilunut vielä kertaakaan.

McDavid Tanska-voiton kapellimestarina

Kanada ei kisaisäntää vastaan mässäillyt laukaisulukemissa, mutta tehokkuudessa senkin puolesta. Liki kolmasosa vedoista upposi Tanskan verkkoon, Sebastian Dahmin tehdessä kaikkensa Tanskan maalin suulla.

Vaahterapaitojen kapteeni Connor McDavid syötti seitsemästä maalista kolme ja ketjukaveri Ryan Nugent-Hopkins oli ottelun ainoa kahden maalin pelaaja. Jokerit-hyökkääjä Jesper Jensen onnistui kolmannen erän loppupuolella rikkomaan Curtis McElhinneyn nollapelin. Maalin syötti myös Jokereita edustava Oliver Lauridsen.

Jäähyrikas kamppailu kääntyi Ruotsille

Puolustava maailmanmestari Ruotsi näytti jo alusta asti Ranskalle kaapin paikan, sillä vajaassa kuudessa minuutissa Rickard Rakell ja Mikael Backlund siirsivät Ruotsin kahden maalin karkumatkalle. Tre Kronorin ykköspakkipari oli kovassa iskussa, Adam Larssonin syötettyä kaksi maalia ja Oliver Ekman-Larssonin merkkasi tehot 1+1. Nollapeli vaati Anders Nilssonille 14 torjuntaa.

Ranska ei onnistunut pitämään päätään kylmänä ja nappasi ottelun ainoina tilastoina tusinan verran kahden minuutin rangaistuksia. Ruotsi puolestaan sortui rikkomaan kuudesti.