MM-kisojen keskiviikko: Saksa ja Ruotsi selviin voittoihin, Sveitsi karkasi päätöserässä Valko-Venäjältä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Patrick Hager osui maalipuiden väliin Etelä-Koreaakin vastaan.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
MM-kisojen keskiviikon otteluissa Valko-Venäjä piinasi Sveitsiä Kööpenhaminan iltapäivässä. Saksa ja Ruotsi hoitivat omat ottelunsa puolestaan selvin lukemin.

Saksalle turnauksen avausvoitto selvin lukemin

Saksa hallitsi avauserää Etelä-Koreaa vastaan, mutta joukkueen huolimattomuusvirheet avasivat myös muutamia tilanteita korealaisille. Etelä-Korean peliä vaikeuttivat rangaistukset, joita se sai erässä kolme. Saksa iski erän ainoan maalin ylivoimalla, kun Leon Draisaitl yllätti Matt Daltonin ajassa 10.02.

Toisessa erässä Saksa meni menojaan Etelä-Korean sitkeästä taistelusta huolimatta iskemällä kiekon kolme osumaa Daltonin selän taakse. Saksa rokotti ensimmäisen kerran heti erän alussa, kun Yasin Ehliz viimeisteli 2-0-osuman ylivoimalla 41 sekunnin pelin jälkeen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Patrick Hager ja Frederik Tiffels lisäsivät johdon 4-0:aan.

Kolmas erä oli hyvin jäähyjen värittämä, sillä siinä jaettiin yhteensä seitsemän kaksiminuuttista. Saksa lisäsi johtoaan erässä jo 6-0:aan toistamiseen osuneen Ehlizin ja Yannic Seidenbergin maaleilla. Pari minuuttia ennen loppua Etelä-Koreakin sai kuparisen vielä rikki, kun Brock Radunske laukoi 1-6-kavennuksen, joka jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi.

Sveitsi vaikeuksien kautta voittoon

Valmentajaansa vaihtanut Valko-Venäjä piti Sveitsiä tiukoilla Kööpenhaminan iltapäiväottelussa ja lopullinen ratkaisu syntyi vasta päätöserässä.

Sveitsi avasi ottelun terävästi, kun Joel Vermin iski 1-0-osuman puolentoista minuutin pelin jälkeen. Valko-Venäjä nousi kuitenkin tasoihin Geoff Plattin osumalla ja erän puolivälissä Aleksandr Pavlovitš vei joukkueen 2-1-johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Sveitsi nousi kuitenkin vielä tasoihin, kun Sven Andrighetto laukoi pienestä kulmasta 2-2-maalin.

Toisessa erässä tiukka taistelu jatkui ja tunteetkin nousivat välillä pintaan pienten painien muodossa. Sveitsi siirtyi sekavan erän päätteeksi johtoon, kun Vermin iski 3-2-osuman 15 sekuntia ennen erän päätöstä.

Päätöserässä Sveitsi karkasi lopullisesti, kun Enzo Corvi ja 1+2-tehot koonnut Timo Meier iskivät maalin mieheen ja johdattivat alppimaan edustajat 5-2-voittoon.

Ruotsi tylynä Itävaltaa vastaan

Ruotsi ei jättänyt B-lohkon iltaottelussa mahdollisuuksia Itävallalle, vaan hallitsi peliä alusta loppuun. Ruotsi karkasi avauserässä jo kahden maalin karkumatkalle Adrian Kempen ja Mattias Janmarkin osumilla.

Toisessa erässä Ruotsi jatkoi verkkojen heiluttamista ja siirtyi jo ennen erän puoliväliä 5-0-johtoon, kun Rickard Rakell osui kahdesti ja Gustav Nyqvist kertaalleen.

Päätöserässä vielä Mika Zibanejad ja Magnus Pääjärvi kaunistelivat taululle 7-0-loppulukemat.

» Lähetä palautetta toimitukselle