MM-kisojen hissiliike ohi - Italia ei nouse takaisin pääsarjaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kazakstan on nousussa kiinni, mutta Italiaa ei vuoden 2016 MM-kisoissa nähdä.
MM-kisojen ylimmällä tasolla tullaan näkemään uutta väriä seitsemän vuoden tauon jälkeen. Italia ei kyennyt nousemaan vuoden 2016 Venäjän MM-kisoihin tänä vuonna Puolassa pelattavasta 1A-divisioonasta.

Italia hävisi Japanille 3-2, vaikka johti ottelua pitkälle kolmannessa erässä. Japanin nousu voittoon ja Unkarin voitto Ukrainasta varmistivat sen, että Italia menetti teoreettiset mahdollisuutensa nousta.

1A-divisioonasta nousee päätasolle kaksi maata. Nousupaikoista taistelevat nyt Kazakstan, Unkari ja divisioonaa isännöivä Puola.

Unkari on pelannut MM-kisoissa viimeksi vuonna 2009. Puolan viimeisin visiitti puolestaan on vuodelta 2002. MM-kisojen ja divisioonan välillä ovat Unkarin kisakäynnin jälkeen vuorotelleet Itävalta, Slovenia, Kazakstan ja Italia.

Unkarin ja Ukrainan välinen kohtaaminen oli täynnä draamaa, sillä Ukraina johti ottelua jo 2-0. Unkari kuitenkin tuli ohi. Ukraina näytti jo tasoittaneen, mutta maali hylättiin korkean mailan vuoksi. Unkari teki vielä neljännen ja voitti 4-2. Voitto sinetöi sen, että joko Puola tai Unkari katkaisee niin sanotun hissiliikkeen Italian kustannuksella.

Divisioonan kaksi nousijaa ja putoajan ratkaiseva päätöskierros pelataan lauantaina. Putoamista vastaan taistelevat keskinäisessä pelissä Japani ja Ukraina. Kazakstan voi varmistaa nousunsa jo torstai-illan voitolla Puolasta. Puola ja Unkari kohtaavat toisensa lauantaina, ja Kazakstan saa vastaansa Italian.