MM-kisat: Suosikit pitivät pintansa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekon MM-kisojen avauspäivänä ei yllätyksiä nähty. Tasaisia otteluja sen sijaan kylläkin. Ennakkosuosikit kuitenkin pitivät pintansa.

Kisojen avausottelussa toisistaan mittaa ottivat USA ja Ranska. Ranska säilyi kaksi erää USA:n kyydissä, mutta kolmannessa erässä tähtilippupaidat menivät menojaan. Ranskan maaleista vastasivat Jukureissakin pelannut Nicolas Besch sekä Pierre-Edouard Bellemare.

USA:n hahmoja ottelussa olivat kaksi maalia iskenyt Kyle Okposo, sekä kolmen tehopisteen iltaa viettäneet Max Pacioretty, Justin Faulk ja Paul Stastny.

Alex Goligoski puolestaan keräsi kaksi syöttöpistettä. Bobby Ryan, Jack Johnson, Jeff Petry ja Jim Slater onnistuivat kukin kerran maalinteossa.

USA:n valmentaja Scott Gordon oli tyytyväinen joukkueensa aloitukseen turnauksessa ja antoi myös Ranskalle kehut.

– Oli tärkeä saada hyvä alku. Vaikka emme halunnetkaan lähteä peliin heti maalin takaa-ajoasemasta, paransi Ranskan ensimmäinen maali meidän peliämme. Lopullinen tulos ei anna koko kuvaa pelistä. Päätöserässä pelin ollessa 4-2-meille Ranska sai läpiajon, jonka Jimmy Howard torjui hienosti. Se oli mielestäni pelin ratkaisu tänään, Gordon sanoi.

Ranskan päävalmentaja Dave Henderson kehui omiaan urheasta esityksestä, vaikka voittoon asti paukut eivät tänään riittäneet.

– Meidän pitää lähteä voittamaan myös suurmaita. Se on ollut joukkueen teemana viime aikoina. Saimme hyvän alun, mutta muutama virhe käänsi pelin. Pitää olla kuitenkin positiivinen, kuusi peliä vielä jäljellä, Henderson sanoi.

Saksa kukisti vaivoin Italian

Italia antoi Tukholman lohkon avausottelussa kelpo vastuksen Saksalle. Taistelusta huolimatta Saksa poistui kaukalosta 3-0-voitto takataskussaan. Saksan hahmo oli kaikki kolme maalia syöttänyt Christoph Ullmann.

Saksan maalintekijöinä kunnostautuivat Christoph Schubert, Patrick Reimer ja Christopher Fischer. Philip Gogulla keräsi kaksi syöttöpistettä. Saksan maalilla HIFK:sta tuttu Dennis Endras pelasi nollapelin torjuen 22 laukausta.

Kanada piti Slovakian takanaan

Kanada avasi kisaurakkansa ottamalla niukan 3-2-voiton Slovakiasta. Kanada ratkaisi ottelun toisessa erässä, jossa se teki kaksi nopeaa maalia Jordan Eberlen ja Andrew Laddin toimesta.

Avauserässä Jamie Benn vei Kanadan johtoon, mutta Tomas Tatar tasoitti pelin toisen erän alussa. Milan Bartovic toi Slovakian vielä maalin päähän kolmannen erän alussa, mutta sen lähemmäs Slovakia ei päässyt.

Kanadan valmentaja Brent Sutter oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Pelimme lähti hiljalleen paranemaan, mitä pidemmälle peli eteni. Ensimmäiseksi peliksi ottelu oli kuitenkin melko hyvä esitys meiltä.

Slovakian valmentaja Vladimir Vujtek manasi toisen erän synkkää hetkeä, josta Kanada rokotti armotta.

– Meidän tavoitteena oli yllättää Kanada heti turnauksen alussa. Alussa siinä onnistuimmekin, kunnes peliimme tuli musta hetki. Puolustus aukesi ja Kanada pääsi rokottamaan paikoistaan. Hävisimme pelin tänään toisessa erässä.

Tanska piinasi Tšekkiä

Iltapäivän toisessa ottelussa Tanska piti Tšekkiä tiukoilla kaksi erää. Lopulta Ales Hemskyn toisen erän lopussa iskemä maali vapautti Tšekin piinasta. Petr Tenkrat viimeisteli 2-0-loppulukemat kolmannen erän loppupuolella.

Tomas Plekanec keräsi syöttöpisteet molempiin osumiin. Tšekin maalilla Jakub Kovar torjui 26 laukausta ja piti nollan.

Ruotsi ei antanut Norjan yllättää

Slovakian MM-kisojen avausottelussa Norjalle hävinnyt Ruotsi ei tällä kertaa antanut naapurimaan yllättää itseään, vaan korjasi voiton lukemin 3-1. Ruotsi ratkaisi pelin kolmannessa erässä, kun Loui Eriksson iski Henrik Zetterbergin namusyötöstä 3-1-osuman.

Muista Ruotsin maaleista vastasivat Marcus Krüger ja Jakob Silfverberg. Daniel Alfredsson keräsi kaksi syöttöpistettä ottelussa. Norjan ainokaisen teki Mads Hansen.