MM-kisat: Suomi kukisti Slovakian toisen erän maaleilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen maajoukkue sai maalihanansa auki, kun se kukisti jatkolohkon ottelussa Slovakian maalein 5–2 (0–0, 3–0, 2–2). Voitollaan Suomi varmisti paikkansa turnauksen puolivälierissä.

Suomi teki toisen erän puolessa välissä neljään minuuttiin kolme maalia ja kukisti Slovakian MM-kisojen jatkolohkon ottelussa. Voiton myötä Suomi varmisti puolivälieräpaikkansa ja säilytti mahdollisuutensa jatkolohkon E voittoon.

Leijonat hallitsi ottelun avauserässä pelitapahtumia, mutta Slovakia rakensi vaarallisemmat maalintekotilanteet. Ensimmäisen kerran Pekka Rinne joutui koetukselle, kun Michal Macho pääsi läpiajoon erän alkupuolella. Kempeleläisvahti torjui kuitenkin Machon rystylaukauksen kilpikädellään.

Erän lopussa molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelaamisensa toimivuutta. Suomen pakkopeli pyöri aiempien otteluiden tapaan tehottomasti. Slovakia sen sijaan sai kiekon kertaalleen Suomen maaliinkin, mutta vasta tuomarin pillin pysäytettyä pelin.

Purske maaleja

Ottelun toistakin erää pelattiin lähes puoliväliin ennen kuin avausmaali näki päivänvalon. Peter Budaj torjui Topi Jaakolan laukauksen, mutta Petri Kontiola pääsi irtokiekkoon maalin takana ja onnistui nostamaan rystyltä Suomen johtomaalin.

Heti seuraavassa vaihdossa Budaj joutui jälleen antautumaan. Oskar Osala voitti kaksinkamppailussa slovakkijätti Vladimir Mihalikin ja Riku Hahl pääsi kiinni kiekkoon. Hahl löysi syötöllään Petteri Nummelinin, joka laukoi kiekon vastustamattomasti Slovakian maalin yläkulmaan.

Suomen kolmas täysosuma oli Jussi Jokisen turnauksen ensimmäinen. Nummelin vapautti Jokisen pystysyötöllä läpiajoon, jonka Carolina Hurricanes -laituri päätti tuttuun rannelaukaukseen Budaj'n kilpikäden puolelle.

Kun kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia, Slovakia nousi kahden maalin päähän. Tomas Starosta laukoi siniviivalta ja Tomas Tatar pääsi Rinteen torjunnan jälkeen siirtämään paluukiekon helposti Suomen maaliin. Suomen puolustajapari Lasse KukkonenMikko Mäenpää unohti Tatarin tilanteessa täysin vapaaksi.

Lähemmäksi Slovakia ei kuitenkaan enää päässyt. Suomen neljännen maalin teki ylivoimalla jälleen Jokinen, jolle erinomaisen syötön tarjoili jälleen Nummelin. Mihalik pääsi vielä kaventamaan tilanteeksi 4–2, mutta Juhamatti Aaltonen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomen voiton myötä E-lohkon voitto ratkeaa tiistaina ottelussa Venäjä–Suomi. Venäjälle riittää lohkovoittoon pistekin, joten Suomen täytyy voittaa ottelu varsinaisella peliajalla.