MM 2013: Venäjä avasi kisansa murskaavasti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjä avasi onnistuneesti kevään karkelot.
Lauantaina Helsingissä kiekkoillaan kolme MM-turnausottelua. Ennen Suomen ja Slovakian välistä iltakamppailua Helsingissä mittaa toisistaan ottivat USA ja Itävalta sekä Venäjä ja Latvia.

USAn ja Itävallan välisessä pelissä tehtailtiin maaleja peräti kahdeksan kappaletta. Yhdysvallat nujersi Itävallan osumin 5-3 (1-2, 4-1, 0-0). Itävalta aloitti taiston ryminällä, maa survoi kaksi maalia reilun viiden ensimmäisen peliminuutin aikana.

USA onnistui kuitenkin kampeamaan tasoihin ja ohi. Jo avauserässä Yhdysvallat kipusi Itävallasta maalin päähän ja kavensi lukemat 1-2:een. Toisessa erässä USA puolestaan loikki menojaan ja latoi kolme maalia.

Itävalta kykeni kaventamaan pelin lukemat 4-3:een, mutta päätöserässä Yhdysvallat sinetöi voittonsa ja kaunisteli pelin loppunumeroiksi lukemat 5-3.

USAn kolmannen maalin viimeisteli Helsingin Jokereissa kausilla 2006-2008 loistanut Tim Stapleton. Myös puolustaja Erik Johnson tahkosi erinomaisen kamppailun paukuteltuaan peräti kaksi maalia.

Helsingissä lauantaina pelatusssa toisessa ottelussa MM-turnauksen yksi suursuosikki Venäjä käynnisti kisansa murskavoitolla. Venäjä pieksi Latvian maalein 6-0 (1-0, 3-0, 2-0).

Venäjä ratkaisi ottelun toisessa erässä. Silloin venäläiset heiluttelivat maaliverkkoa kolmesti ja eteni johtoon maalein 4-0. Kolmannessa erässä punapaidat kaunistelivat voittolukemikseen numerot 6-0.

Venäjän joukkueesta tehopisteitä rohmusivat tehot 1+1 nakutelleet puolustajat Jevgeni Birjukov ja Jevgeni Medvedev sekä hyökkääjät Ilja Kovaltšuk ja Kirill Petrov.