Mikko Koivu laati kannanoton Turun tragediasta – ylistää Suomen poliisia

NHL / Uutinen
Mikko Koivu kantaa huolta kotikaupungistaan.
Kuva © Getty Images
Leijonien kapteeni Mikko Koivu on ottanut julkisesti kantaa kotikaupungissaa Turussa perjantaina tapahtuneeseen suunnattomaan väkivaltaan.

Yksi Suomen tunnetuimmista NHL-tähdistä, miesten maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu on laatinut kannanoton hänen kotikaupunkiaan Turkua eilen kohdanneeseen tragediaan. Kannanoton julkaisi Koivun NHL-seura Minnesota Wild. Se on mitä ilmeisimmin laadittu Turussa.

Jatkoaika julkaisee ulostulon kokonaisuudessaan suomennettuna.

Turun perjantaiset tapahtumat olivat shokki. Tämä on kotini, rakastan tätä yhteisöä hyvin paljon. Ajatukseni ovat muiden turkulaisten ja suomalaisten luona. Ennen kaikkea mietin niitä ihmisiä, jotka kuolivat tai loukkaantuivat . Lähetän tukeni heidän perheilleen ja ystävilleen.

Olen äärimmäisen kiitollinen voidessani todeta vaimoni, lasteni, sukulaisemme ja läheisemme oleva turvassa. Kuten suomalaiset ylipäätään, mekin olemme nopeasta toiminnasta äärimmäisen kiitollisia poliisille, hoitohenkilöstölle ja muille ensimmäisille auttajille.

Olen liikuttunut siitä, kuinka moni on tuonut julki tukensa Turulle ja Suomelle. Tiedän, että suomalaiset ovat tulevina päivinä toistensa tukena ja tuntevat ylpeyttä hienosta maastamme.

18-vuotias marokkolaismies puukotti perjantaina Turun keskustassa kymmentä ihmistä. Kaksi puukotetuista on kuollut. He olivat suomalaisia. Haavoittuneiden joukossa on suomalaisten lisäksi ruotsalainen, italialainen ja isobritannialainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle