Mestiksen yleisötilaston haltija yllättäen pohjoisessa

MESTIS / Uutinen
Espoossa ottelut eivät ole kiinnostaneet kuten Rovaniemellä.
Kuva © Petteri Äikäs
Mestiksen runkosarjan kiitäessä kohti loppusuoraa on yleisömäärissä joillakin paikkakunnilla otettu harppauksia viime kauteen, kun toisaalla taas määrät ovat pahasti mahalaskua muistuttavia.

Runkosarjassa on tällä hetkellä pelattu 17−19 kotiottelua riippuen joukkueesta. Yleisömääriä vertaillessa kärjestä löytyy aikamoinen yllätys, kun RoKi on kiinnostanut eniten katsojia saapumaan paikan päälle Rovaniemellä.

RoKilla on pelattuja kotiotteluita kasassa 19, ja yleisöä on tilastoitu kaikkiaan 22 626 keskiarvon ollessa 1 191 ottelua kohden. Viime kaudella runkosarjan aikana Rovaniemellä katsomon penkkejä kulutti keskimäärin 1 019 katsojaa kokonaismäärän ollessa 25 484 kahdenkymmenenviiden kotiottelun jälkeen. RoKi on tällä hetkellä selkeästi ylittämässä edelliskauden yleisömäärän.

Pahnan pohjimmaisena on viime vuoden tapaan Lempäälä, missä LeKin otteita on vaivautunut paikalle katsomaan 283 katsojaa, kun 18 ottelua on kerännyt yleisöä hiukan yli 5 000 (5 090). Kaudella 2016-17 LeKin kotiotteluissa runkosarjassa kävi yleisöä kaikkiaan 7 059 keskiarvon ollessa 282. Lempäälässä yleisömäärät ovat näin säilyneet lähes samana.

Tämän hetkisten tilastojen perusteella kaikista rajuimman mahalaskun yleisömäärissä on tekemässä Espoo United lähes 66 prosentilla. Espoolaisten kamppailuja jäällä on käynyt katsomassa keskimäärin 444 jääkiekon ystävää. Viime kaudella vastaava luku oli 1 287, kun kokonaismäärä oli 32 177. Nyt yleisön kokonaismääräksi on tilastoitu 19 ottelusta 8 432, mikä oikeuttaa toiseksi viimeiseen sijaan yleisötilastossa.

Kaiken kaikkiaan yleisömäärien keskiarvoja tarkastellessa on huomattavissa laskua lähes jokaisella paikkakunnalla. Viime vuoden kärki TUTO on kärsinyt toiseksi eniten yleisökadosta: lähes 400 per ottelu. LeKi, Peliitat ja Kiekko-Vantaa ovat pystyneet säilyttämään yleisömäärän kutakuinkin samalla tasolla.

Ainoastaan RoKi, KeuPa ja sarjanousija Ketterä ovat onnistuneet houkuttelemaan enemmän katsojia paikalle viime kauden keskiarvoihin nähden. Runkosarjan kärjessä on vajaa neljänkymmenen pelatun ottelun jälkeen lähes itsevaltiaan ottein KeuPa 78 sarjapisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle