Mestiksen sarjajärjestelmä julki - karsinnat tekevät paluun

MESTIS / Uutinen
Kiekko putoaa Mestiksessä jäähän 16. syyskuuta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestiksen sarjajärjestelmä kaudelle 2015-2016 on julkistettu. Tulevalla kaudella muun muassa sarjan pelimäärät laskevat ja karsinnat palaavat Mestiksen ja Suomi-sarjan välille.

Mestiksessä pelaa tulevalla kaudella 12 joukkuetta, jotka pelaavat nelinkertaisen sarjan eli yhteensä 44 ottelua. Joukkueet on jaettu lisäksi kolmeen neljän joukkueen välisarjalohkoon, jotka pelaavat kaksinkertaiset välisarjat (6 ottelua). Kokonaispelimääräksi muodostuu siis 50 ottelua.

Välisarjalohkot ovat:

Hermes, JYP-Akatemia, KeuPa HT ja RoKi

Hokki, Jokipojat, SaPKo ja Jukurit

Kiekko-Vantaa, LeKi, Peliitat ja TUTO

Kahdeksan parasta selviää pudotuspeleihin, jotka pelataan samalla kaavalla kuin aiempinakin kausina. Sijoille 9. ja 10. jääneiden joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan.

Mestiksen kaksi viimeistä (11. ja 12.) joutuvat karsimaan paikastaan Mestikseen Suomi-sarjan voittajan ja toiseksi sijoittuneen kanssa paras seitsemästä-ottelusarjassa. Mestiksessä viimeiseksi jäänyt saa vastaansa Suomi-sarjan voittajan ja toiseksi viimeinen kakkoseksi jääneen.

Jos Jukurit nousee Liigaan kaudeksi 2016-2017, pääsee Suomi-sarjan voittaja suoraan Mestikseen. Tässä tapauksessa karsinnat pelataan Mestiksen kahden viimeisen ja Suomi-sarjassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden välillä.

Mestiksen runkosarja alkaa 16. syyskuuta ja päättyy 12. maaliskuuta. Mestari on selvillä viimeistään 22. huhtikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle