Mestiksen kurinpitoryhmä lätkäisi Summaselle kahdeksan ottelun toimitsijakiellon - Espoo Unitedille maksimisakot

MESTIS / Uutinen
Summasta ei nähdä Unitedin penkin takana kahdeksaan otteluun.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Jatkoajan ääninauhalta on kuunneltavissa, kuinka Raimo Summanen solvasi keskiviikkona Hermeksen Antti Karhulaa rajusti pedofiili-syytöksin.

Mestis ilmoitti aiemmin torstaina vievänsä Summasen rajut huutelut kurinpitoryhmän käsittelyyn. Nyt Mestiksen kurinpitoryhmä Pasi Järvisen johdolla on langettanut Summaselle kahdeksan ottelun toimitsijakiellon. 

Lisäksi kurinpitoryhmä määräsi Espoo Unitedille 4000 eurot sakot. Tapauksen perusteluissa se mainitsee, etä sakko on kilpailusääntöjen 10.5 kohdan perusteella maksimi, jonka seuralle voi antaa.

Ryhmä arvioi Summasen huutelut viiden ottelun toimitsijakiellon arvoiseksi. Valmentajan aiempi kurinpitohistoria korotti kieltoa vielä kolmella ottelulla. Kurinpitoryhmän mukaan tapaus täyttää myös selkeästi kunnianloukkauksen määritelmän.

− Tässä tapauksessa sanomiset ovat kuitenkin kaiken urheiluhengen vastaisia, jolloin tapausta ei voida katsoa läpi sormien, kurinpitopäätöksessä sanotaan.

Summanen kärsii toimitsijakiellon alkaen perjantaina pelattavasta kuudennesta puolivälieräottelusta Espoo Unitedin ja Hermeksen välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle