Mehtimäkeläinen: Jokipoikaikoni päättää pelaajauransa

MESTIS / Uutinen
Jarkko Immosta ei tulevalla kaudella ärjypaidassa enää nähdä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Ensi kaudeksi ilman Mestis-lisenssiä jääneen Joensuun Jokipoikien monivuotinen luottopuolustaja Jarkko Immonen on päättänyt lopettaa peliuransa.

Koko uransa Jokipoikia edustaneelle Jarkko Immoselle kertyi joensuulaisjoukkueen riveissä yhteensä 570 Mestis-ja Suomi-sarjaottelua, joissa hän keräsi tehot 88+130. Usean kauden ajan myös Jokipoikien kapteenina toimineelle puolustajalle uran lopettamispäätös ei ollut kuitenkaan helppo.

− Yksi vaikeimmista päätöksistä, mitä ikinä olen tehnyt. Joudun sen kanssa vieläkin kamppailemaan. Piti saada asiaan ratkaisu, kun se alkoi stressata. Mutta heti oli helpompi olo, kun päätös oli tehty, Immonen kertoo Mehtimäkeläisen haastattelussa.

Suurimmaksi syyksi lopettamispäätökselleen Immonen näki Jokipoikien Mestis-taipaleen päättymisen.

− Kauden jälkeen oli pieni huili, ja pari kuukautta treenasin hyvin, kun seurasta vakuuteltiin että kaikki on hyvin. Kun lisenssiä ei tullutkaan, ajattelin pitää treeneistä taukoa, kunnes asiat selviävät. Mutta eiväthän ne koskaan selvinneet. Parasta henkilökohtaista lätkää pystyin pelaamaan viime kaudella, joten kytö jäi. Mutta nyt on nuorempien aika, Immonen summaa.

Urallaan kahden hopean lisäksi Immonen pääsi juhlimaan kertaalleen myös Mestis-mestaruutta, kun Jokipojat kaatoi D Teamin finaalisarjassa kaudella 2009-2010. Kyseisellä kaudella Immonen valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen.

− Itselle pitää aina muistutella, että monet pelaajat voivat pelata koko uransa voittamatta käytännössä mitään. Olen siinä mielessä onnellisessa ja etuoikeutetussa asemassa, että olen saanut olla niin monessa hienossa tilanteessa mukana, pohtii Immonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle