Martin Brodeur koeajalle St. Louis Bluesiin

NHL / Uutinen
Martin Brodeurilla on edessä uusia ympäristöjä 42-vuotiaana.
Kuva © Getty Images
Legendaarinen maalivahti Martin Brodeur siirtyy koeajalle St. Louis Bluesin riveihin.

Kaikkiaan 21 kautta New Jersey Devilsiä edustanut maalivahti Martin Brodeur, 42, on sopinut try-out-sopimuksen St. Louis Bluesin kanssa. Brodeur saapuu Missouriin ja aloittaa kaukaloharjoittelun joukkueen kanssa perjantaina.

Brodeur pelasi viime kaudella Devilsin paidassa 39 ottelua ja jakoi pelivastuun hyvin tasaisesti Cory Schneiderin kanssa. Kanadalaisvahti torjui näissä otteluissa 19 voittoa joukkueelleen. Devils varasi Brodeurin vuonna 1990 ensimmäisen kierroksen 20. pelaajana.

Yhteensä pitkällä ja menestyksellisellä urallaan Brodeur on on torjunut 688 voittoa 1 259 ottelusta. Brodeur on NHL:n kaikkien aikojen tilastoykkönen niin pelatuissa otteluissa, voitoissa kuin myös nollapeleissä, joita hän on torjunut 124 kappaletta.

Devilsin paidassa Brodeur on voittanut Stanley Cupin kolmesti ja parhaan maalivahdin Vezina Trophyn neljästi. Hän voitti myös tulokaskaudellaan 1993-94 parhaan tulokkaan Calder Trophyn.

Maajoukkueurallaan Kanadan vaahterapaidassa Brodeur on voittanut kultaa kahdesti olympialaisissa ja kerran World Cupissa.

Bluesille tuli tarvetta maalivahdille, kun joukkueen ykkösmaalivahti Brian Elliott loukkasi polvensa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Polvi ei vaadi leikkaushoitoa, mutta Elliottin odotetaan olevan sivussa useamman viikon. Joukkueen kakkosmaalivahtina toimii Jake Allen ja joukkue nosti farmista Jordan Binningtonin tämän aisapariksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle