Marko Sjöblom aloittaa Jatkoajan kolumnistina

LIIGA / Uutinen
Jatkoaika saa uuden kolumnistin.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkoaika laajentaa kolumnistirinkiään liikemies Marko Sjöblomilla. Sjöblom kurkistaa kirjoituksissaan muun muassa suomalaisen jääkiekon talouteen, taustoihin ja sisäpiireihin.

Liikemies Marko Sjöblom, 44, aloittaa Jatkoajan kolumnistina joulukuussa. Sjöblom tunnetaan Suomessa entisenä amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuepelaajana, sijoittajana sekä hänen aikomuksestaan ostaa Tampereen Ilves.

Monacossa asuva Sjöblom esiteltiin viime kesänä Ilveksen uutena omistajana. Seuran pääomistaja, Vincent Manngard, purki hieman yllättäen osapuolten välisen esisopimuksen syksyllä Ilveksen ollessa Liigan sarjakärkenä. Tämän jälkeen Sjöblom on kertonut palaavansa mukaan vaikuttajaksi suomalaiseen jääkiekkoon ennemmin tai myöhemmin.

Jatkoajan kolumnistina Sjöblom aikoo kirjoittaa laaja-alaisia näkemyksiään jääkiekosta.

− Halusin liittyä Jatkoajan toimitukseen, koska mielestäni Jatkoaika on paras suomalaiseen jääkiekkoon erikoistunut verkkomedia. Kolumnistina voin ilmaista ajatuksiani kiinnostavista aihealueista, joita olemme toimituksen kanssa kartoittaneet jo tusinan verran, Sjöblom kertoo.

Sjöblomilla on kaksi taloustieteen yliopistotutkintoa Englannista. Hän on toiminut lähes kahdenkymmenen vuoden ajan kansainvälisissä tulosvastuullisissa tehtävissä ulkomailla. Näistä viimeiset kymmenen vuotta toimitusjohtajana.

− Liike-elämässä toimin monella osa-alueella täysin samoin kuin joukkueurheilussa. Olen myös rekrytoinut paljon entisiä urheilijoita. Kilpailuvietti on vekkuli asia. Jos sen energian osaa suunnata oikein, syntyy liike-elämässä lähes poikkeuksetta hyvää tulosta, arvioi Sjöblom.

− Olen vuosien varrella tutustunut monen eri maan ja lajin ammattilaisiin sekä arvokisamenestyjiin. Olen itse Euroopan mestari, vuoden tulokas ja pelannut kymmenessä eri joukkueessa neljässä eri maassa aikuisten kilpasarjaa. Olen kokemuksieni summa ja perspektiivini ovat sen mukaisia.

Sjöblomin ensimmäinen kolumni julkaistaan joulukuun toisella viikolla. Jatkoajan kolumnistina jatkaa myös Ranskan liigassa pelaava Iiro Vehmanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle