Marchment ja Varada pelikieltoihin

NHL / Uutinen
Buffalon laituri Vaclav Varada sai kolmen pelin pelikiellon ja San Josen puolustaja Bryan Marchment on sivussa kuusi ottelua.

Varada sai rangaistuksen jälkikäteen huolimattomasta mailankäytöstään ottelussa NY Rangersia vastaan. Varadan maila osui Rangersien Eric Lindrosia otsaan. Itse ottelussa Varada ei saanut korkeasta mailastaan rangaistusta. Lindros sen sijaan poltti hihat Varadan tempusta ja ryntäsi Tsekin kimppuun saaden itse jäähyn sekä muutaman tikin otsaansa.

Liigan määrämä pelikielto on kolmen ottelun mittainen. Osasyynä rangaistuksen pituuteen on Varadan aikaisempi historia. Aikaisemmin Varada on istunut pelikiellossa taklattuaan Montrealin maalivahtia Jose Theodorea. Jatkuvat rikkeet ovat liigan valvonnan alaisena ja Varada kuuluu nyt rikkeiden uusijoiden listalle. Varadan pelityyli on tuonut hänelle syystäkin paljon vihamiehiä liigassa.

San Josen kovaotteinen pakki Bryan Marchment joutuu katselemaan seuraavat kuusi ottelua pressiboksista. Marchment taklasi korkella kyynärpäällä Carolinan Shane Willisiä. Willis sai tilanteesta aivotärähdyksen. Marchment sai itse ottelussa pelirangaistuksen. Myös Marchment kuuluu liigan "mustalle listalle" rikkeiden uusijana. Molempien pelaajien seuraavista rikkeistä saattaakin tulla jo pidempi sanktio.

NHL:ssä pelikiellot ovat palkattomia. Molemmat pelaajat menettävät pelikiellon aikaiset palkkansa NHL:n rahastoon josta varoja jaetaan pelaajien hyväksi, useinmiten vastaavien tapausten aiheuttamien loukkaantumisten hyväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle