Maple Leafs voitti taistelun Babcockista

NHL / Uutinen
Mike Babcock vaihtaa työpaikkaa.
Kuva © Getty Images
Valmentajien siirtomarkkinoita hallinnut Mike Babcock on tehnyt valintansa. Hän siirtyy valmentamaan ensi kaudesta lähtien Toronto Maple Leafsia.

Kanadalaisten TV-kanavien TSN:n ja Sportsnetin mukaan sopimuksella on kestoa peräti kahdeksan vuotta ja se toisi Mike Babcockille yhteensä 50 miljoonan dollarin tulot sopimuksen aikana. Maple Leafsin pelaajista vain kaksi, Phil Kessel ja Dion Phaneuf, tienaavat tällä hetkellä enemmän kuin Babcockin keskimääräinen vuosiansio.

Babcock valmensi Detroit Red Wingsiä kymmenen vuoden ajan. Red Wings voitti hänen johdollaan Stanley Cupin vuonna 2008 ja ylsi seuraavanakin vuonna finaaliin, mutta sen jälkeen joukkue ei ole päässyt toista kierrosta pidemmälle. Babcock on myös ainoa päävalmentaja, joka kuuluu Triple Gold Clubiin, sillä hän valmensi Kanadan maailmanmestariksi vuonna 2004 sekä olympiakultaan vuosina 2010 ja 2014. Babcock on valmentanut NHL:ssä myös Anaheim Mighty Ducksia vuosina 2002-04.

Uusien sääntöjen mukaan Maple Leafs joutuu maksamaan Red Wingsille kolmannen kierroksen varausoikeuden jossain seuraavista kolmesta NHL:n varaustilaisuudesta. Babcockin sopimus Detroitiin oli katkeamassa kesäkuun lopussa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle