Maple Leafs jäädytti vanhat kunnianumeronsa - myös Keonin numero kattoon

NHL / Uutinen
Dave Keon oli ansaitusti kunnioitettujen Leafs-pelaajien joukossa.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs jäädytti ennen lauantain ottelua 11 pelinumeroa. Aikaisemmin seuralla oli käytössä kunnianumerot - pelinumero jäädytettiin vain niiden pelaajien osalta, joiden ura oli päättynyt traagisesti.
1 Turk Broda & Johnny Bower
4 Hap Day & Red Kelly
7 King Clancy & Tim Horton
9 Charlie Conacher & Ted Kennedy
10 Syl Apps & George Armstrong
13 Mats Sundin
14 Dave Keon
17 Wendel Clark
21 Börje Salming
27 Frank Mahovlich & Darryl Sittler
93 Doug Gilmour

Koska pelinumerot pysyivät kierrossa pitkään, kuutta nyt jäädytettyä pelinumeroa ehti kantaa kaksi pelaajaa. Nyt kaikki entiset kunnianumerot jäädytettiin, ja samalla myös seurahistorian parhaaksi pelaajaksi valitun Dave Keonin pelinumero sai saman kunnian. Aikaisemmin Keon ei ollut kunniaa halunnut, sillä hän ei arvostanut Maple Leafsin vanhaa tapaa.

− Kun tulin tänne, minun piti oppia paljon organisaatiosta ja sen perinteistä. Siihen, miksi pelinumeroita ei jäädytetty, ei ollut kunnollista vastausta. Pidän siitä, että numeroita annetaan eteenpäin, mutta niin ei vain kuitenkaan tapahtunut. Pelaajat eivät erityisesti halua vaihtaa pelinumeroaan sen jälkeen, kun tulevat tähän sarjaan, Maple Leafsin presidentti Brendan Shanahan kertoo.

Aikaisemmin Maple Leafs oli jäädyttänyt vuoden 1951 Stanley Cupin ratkaiseen ja seuraavana kesänä lento-onnettomuudessa kuolleen Bill Barilkon pelinumeron 5 sekä vuonna 1933 ottelussa kallonmurtuman saaneen Ace Baileyn numeron 6.

Nyt jäädytetyistä numeroista aktiivipelaajan käytössä oli vain Börje Salmingin numero 21. James van Riemsdykin uusi pelinumero on 25.

» Lähetä palautetta toimitukselle