Malkin laukoi Penguinsin jatkoon

Jevgeni Malkin heräsi kreivin aikaan.
Jevgeni Malkin iski hattutempun, kun Penguins otti 4-3-vierasvoiton joukkueiden välisessä kuudennessa pudotuspeliottelussa. Voitolla Penguins eteni jatkopeleihiin voitoin 4-2. Minnesota Wild puolestaan tasoitti otteluvoitot ottamalla 5-2-kotivoiton Colorado Avalanchesta. Voitolla Wild siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin.

Ensimmäistä erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Jevgeni Malkin siirsi Penguinsin 1-0-johtoon Chris Kunitzin syötöstä. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Malkin osui jälleen, tällä kertaa ylivoimalla. Syöttöpisteen maaliin saivat Sidney Crosby ja Matt Niskanen.

Toinen erä oli ehtinyt vanheta vain 34 sekuntia, kun Brandon Sutter vei Penguinsin jo kolmen maalin karkumatkalle. Malkin viimeisteli hattutemppunsa iskemällä 4-0-lukemat viisi minuuttia ennen erän loppua Jussi Jokisen ja Matt Niskasen syötöstä.

Blue Jackets tuli lujaa kolmannessa erässä. Erän puolivälissä Fjodor Tjutin kavensi lukemiksi 4-1 alivoimalla Matt Calvertin ja Jack Johnsonin syötöstä. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Artjom Anisimov iski 4-2-osuman Johnsonin ja Cam Atkinsonin toimiessa syöttäjinä. Viisi minuuttia ennen erän loppua Nick Foligno toi Blue Jacketsin jo maalin päähän. Siihen vieraiden kiri kuitenkin hyytyi ja Penguins eteni jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Minnesota Wildin Mikko Koivu keräsi kaksi syöttöpistettä, kun Wild kukisti kotonaan Colorado Avalanchen ja siirsi ottelusarjan ratkaisun seitsemänteen peliin. Mikael Granlund teki maalin ja myös Erik Haula saalisti syöttöpisteen. Wildin sankareita olivat kahdesti osunut Zach Parise, Jason Pominville ja Marco Scandella. Avalanchen maaleista vastasivat Paul Stastny ja Nick Holden. Ottelusarja on nyt tilanteessa 3-3. Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona.

COLUMBUS - PITTSBURGH 3-4 (Penguins jatkoon otteluvoitoin 2-4)

MINNESOTA - COLORADO 5-2 (otteluvoitot 3-3)

LOS ANGELES - SAN JOSE 4-1 (otteluvoitot 3-3)