Maalivahti Brodeurille NHL-uran kolmas maali, Devils voittoon

Martin Brodeur teki näyttävän paluun NHL-kaukaloihin.
NHL:ssä pelattiin viime yönä yhdeksän ottelun kierros. Carolinassa moni loukkaantuneena ollut pelaaja teki paluun kaukaloon, muun muassa koko tähänastisen kauden sivussa ollut Tuomo Ruutu. Komeimman paluun teki Devilsin veteraanimaalivahti Martin Brodeur.

Ottelun alku Carolinassa oli vauhdikasta kiekkoa. Kotijoukkue Hurricanes oli hyvin latautunut ja vierasjoukkue Devilskin näytti toenneen tiistaiyön tappiosta hyvin. Suurin syy tähän löytyi tolppien välistä. 13 ottelua sivussa ollut Devils-legenda Martin Brodeur palasi pirupaitojen veräjänvartijaksi.

Ensimmäistä erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Jussi Jokinen heitti kiekon keskialueelta kohti Brodeuria. Tämä torjui kiekon eteensä ja Devils-puolustus antoi suomalaishyökkääjän päästä vapaasti irtokiekkoon. Laukaus osui kuitenkin maalin ylärimaan. Vain hetken kuluttua tästä Aleksandr Sjomin otti jäähyn ja Devils pääsi ylivoimalle.

Ylivoimaa kesti vain hetken ajan, kun Carolina pääsi alivoimalla hyökkäämään. Marek Zidlicky joutui rikkomaan Patrick Dwyeriä ja Devilsille oli tulossa siirretty rangaistus. Brodeur torjui kiekon kulmaukseen, josta sen kävi noutamassa kotijoukkueen Jordan Staal. Staal yritti syöttää siniviivalle, mutta syöttö karkasi - aina omaan päätyyn asti, omaa maalia kohti. Dan Ellis oli jo ehtinyt lähteä maaliltaan, joten kiekko liukui tyhjään maaliin. Brodeurille merkattiin näin ollen NHL-uransa kolmas maali.

Koska maali oli ylivoimamaali, Sjomin pääsi pois jäähyaitiosta, ja vastaavasti Zidlicky pantiin kärsimään omaa rangaistustaan. Carolinan ylivoima oli näyttävää, mutta Brodeur torjui yrityksen toisensa perään. Koko ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja yleisöönmenevää jääkiekkoa, mutta enempää maaleja ei nähty.

Muutkin onnistuvat maalinteossa

Toiseen joukkueet tulivat varautuneempina. Tilanteita oli kummassakin päädyssä, mutta mitään kovin vaarallista hyökkäystä ei nähty. Toisen erän toisella minuutilla Ilja Kovaltšuk laukoi rystyltä ja kiekko kilahti tolppaan. Ellis kuitenkin torjui ja peitti kiekon. Erän puolivälin tienoilla Devilsin kolmosketju sai paineen Carolinan päätyyn ja Ryan Carter pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa. Ensimmäinen yritys meni ohi ja toisen torjui Ellis.

Kotijoukkueen tuskaillessa tehottomuutensa kanssa Devils pääsi iskemään. Erää oli pelattu noin 13 minuuttia, kun Devilsin ykkösketju pelasi kiekon hyökkäysalueella Adam Larssonille. Ruotsalaispuolustajan rannelaukaus lähti siniviivalta ja osui maalin edessä Kovaltšukiin. Irtokiekon laukoi maaliin Adam Henrique. Maalin jälkeisessä vaihdossa Hurricanesin Brett Bellemore ja Devilsin Carter aloittivat pienen nokkapokan, josta kumpikin joutui jäähylle.

Neljällä neljää vastaan pelatessa Travis Zajac voitti kilpaluistelun Jay Harrisonia vastaan, pelasi kiekon Patrik Eliasille, joka jatkoi puolustaja Peter Harroldille. Harrold nousi b-pisteen kaarelle ja laukoi. Laukaus pysähtyi matkalla, mutta Harrold laukoi rystyltä oman irtokiekkonsa ohi Ellisin. Tilanne toiselle erätauolle lähdettäessä oli 0-3.

Kuparinen rikki, samoin Ellis

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut kotijoukkue. Kavennusta haettiin tosissaan, mutta Devils-puolustus ja Brodeur pysäytti hyökkäykset. Myös Devilsillä oli paikkansa ratkaista peli lopullisesti erän alun ylivoimansa aikana. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odottaa yli 11 minuuttia.

Suomalaishyökkääjä Harri Pesonen merkkautti tilastoihin kahden minuutin rangaistuksen, kun hän kampitti keskialueella Bobby Sanguinettin. Sanguinetti loukkasi olkapäänsä törmättyään laitaan kampituksen jälkeen. Hurricanes käytti ylivoimansa hyödyksi. Jeff Skinner nousi b-pisteen kaarelle ja laukoi napakalla lyöntilaukauksella kiekon ohi Brodeurin. Devils-kapteeni Bryce Salvadorin mailasta suuntaa muuttanut kiekko musersi Brodeurin haaveet nollapelistä ja uransa toisesta voittomaalista.

Erän loppupuolella nähtiin erikoinen tilanne, kun Devilsin Stephen Gionta löi voimakkaalla iskulla Harrisonilta mailan käsistä. Tuomarit eivät viheltäneet tästä jäähyä. Vähän ajan kuluttua Eric Staal kampitti puolustussiniviivallaan Eliasin. Tästä tuli jäähy. Staalin rangaistuksen aikana Devils sai hyökkäyspäädyn aloitusvoiton jälkeen käytettyä kiekon siniviivalla. Kovaltšuk syötti takaisin b-pisteelle, josta Zajac jatkoi Steve Bernierin kautta keskelle Andrei Loktjonoville. Loktjonovin rystylaukaus ohitti Ellisin ja Devils siirtyi 4-1-johtoon.

50 sekuntia ennen loppua David Clarkson luisteli Ellisin maalin edestä osuen samalla tätä käteen. Tilannetta seuranneella pelikatkolla Ellis ryntäsi pukusuojaan käsi veressä. Justin Peters pelasi ottelun loppuun. Carolinan suomalaistähdet eivät onnistuneet pisteiden valossa. Tuomo Ruudun paluuottelu sujui mallikkaasti, vaikka tappio tulikin. Hän kirjautti itselleen neljä taklausta ja peliaikaa miltei 15 minuuttia.

Rinne vei suomalaisvahtien taiston, idän jumbo yllätti Rangersin

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui joukkueelleen 5-3-voiton Calgary Flamesista. Rinne joutui venymään kiekon tielle 19 kertaa. Toisessa päädyssä virkaveli Miikka Kiprusoff sai tililleen 18 torjuntaa.

Los Angelesissa pelatussa ottelussa Dallas Starsin Kari Lehtonen pelasi nollapelin torjuen peräti 40 kotijoukkueen laukausta. Lehtonen valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Florida Panthers kävi ryöstämässä pisteet Manhattanilta maalein 1-3. Panthersilta maalinteossa onnistuivat Brian Campbell, Scottie Upshall ja alivoimalla tyhjään maaliin kiekon laukonut Tomas Kopecky. Rangersin ainokaisen teki slovakkihyökkääjä Marian Gaborik.

NY RANGERS - FLORIDA 1-3
NY ISLANDERS - MONTREAL 2-5
CAROLINA - NEW JERSEY 1-4
BUFFALO - TORONTO 5-4 vl.
OTTAWA - BOSTON 1-2
WINNIPEG - WASHINGTON 0-4
NASHVILLE - CALGARY 5-3
PHOENIX - VANCOUVER 1-2