Maalivahdit esillä illan otteluissa

Kari Lehtonen oli jälleen mies paikallaan Starsin verkolla.
Yön NHL-kierroksella maalivahdit olivat näkyvässä roolissa niin hyvässä kuin pahassa. Kari Lehtonen seisoi Starsin voiton takuumiehenä. Red Wingsin Jimmy Howard loukkaantui ja Devilsin Keith Kinkaid otti ensimmäisen voittonsa.

Edellisessä ottelussa nollapelin pelannut Kari Lehtonen oli jälleen vireessä Dallas Starsin maalilla. Ottelun kirkkaimmaksi tähdeksi valittu Lehtonen torjui 22 laukausta 23:sta Starsin 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Jamie Benn ja Trevor Daley puuhasivat toisessa erässä Starsille 2–0-johdon. Benn myös syötti Daleyn osuman, joka syntyi juuri Starsin alivoiman päättyessä.

Flames-kapteeni Mark Giordano kavensi tilanteeksi 2–1 toisen erän lopussa ja maalittoman kolmannen erän jälkeen se jäi myös ottelun loppulukemaksi.

Starsin Jyrki Jokipakka ja Flamesin Markus Granlund jäivät ottelussa ilman pisteitä.

Senators löylytti kärkijoukkuetta, Devils voittoon tulokkaan voimin

Ilja Bryzgalovin kauden ensimmäinen aloitus Anaheim Ducksin maalilla ei ollut suurmenestys. Maalia kohti kohti vedetyistä 31laukauksesta 25 pysähtyi Bryzgaloviin ja torjuntaprosentiksi jäi 81 %, kun Ottawa Senators otti 6–2-voiton vierailevasta Ducksista. Senatorsin verkolla Craig Anderson nappasi 32/34 torjuntaa prosentein 94 %.

Ducksin molemmista osumista vastasi kapteeni Ryan Getzlaf. Senatorsista verkkoa heiluttivat Mike Hoffman niin ikään kahdella osumalla, Milan Michalek ylivoimalla, Mark Stone, Kyle Turris alivoimalla ja Mika Zibanejad.

New Jersey Devilsin tulokasvahti Keith Kinkaid ansaitsi ensimmäisen NHL-voittonsa voittolaukauskisaan venyneessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. 26 torjuntaa napannut Kinkaid valittiin ansaitusti ottelun tähdistöön Devilsin 3–2-voittoon päättyneessä ottelussa.

Adam Henriquen ja Patrik Eliasin ensimmäisessä erässä järjestämä 2–0-johto hupeni toisessa erässä Steven Stamkosin kavennukseen ja kolmannen erän viime sekunneilla Nikita Kutšerovin tasoitukseen. Voittolaukauskisan ainoaksi onnistujaksi ja ottelun ratkaisijaksi nousi Elias.

Lightningin Valtteri Filppula ja Devilsin Tuomo Ruutu jäivät ottelussa pisteittä.

Jimmy Howard joutui jättämään ottelun kesken alavartalovamman vuoksi Detroit Red Wingsin ja New York Islandersin välisessä kamppailussa. Howardin paikan Red Wingsin maalilla otti toisen erän alussa Petr Mrazek.

Henrik Zetterbergin ottelun aloitusosuma jäi Red Wingsin ainoaksi luvuin 2–1 Islandersin voittoon päättyneessä pelissä. Islandersin maalintekijöiksi merkittiin Brock Nelson ja Anders Lee.

NEW JERSEY – TAMPA BAY 3 – 2 vl.
OTTAWA – ANAHEIM 6 – 2
DETROIT – NY ISLANDERS 1 – 2
WINNIPEG – BOSTON 2 – 1
CALGARY – DALLAS 1 – 2