Maajoukkue valittu, valmennusportaassa muutoksia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Päävalmentaja Hannu Aravirta ja komppania on valinnut maajoukkueen MM-kilpailuja valmisteleville otteluille Sveitsiä vastaan. Jääkiekkoliitolla oli muutakin asiaa, sillä kakkosvalmentaja Esko Nokelainen siirtyy pestistään sivuun kuten myös katsomovalmentajana ja "vakoilijana" toiminut Mika Saarinen.

Saarisen ja Nokelaisen paikkaajat ovat tuttuja kiekkovaikuttajia. Jo Salt Lake Cityn olympialaisissa joukkueen valmennuksessa vaikuttanut Jari Kurri liittyy valmennusportaaseen ja TPS:n puolustuksen peluutuksesta vastannut ex-maajoukkuepuolustaja Hannu Virta siirtyy paikkaamaan lähtijöitä. Uusi valmennusporras ei kuitenkaan aloita heti, vaan nykyisellä formaatilla mennään vielä noin kuukauden kuluttua alkavat Göteborgin MM-kilpailut.

Myös maajoukkue laitettiin uuteen uskoon Sveitsin vierailulle. Joukkue pelaa Sveitsin maajoukkueyhdistelmää vastaan 12. ja 13. päivä kuluvaa kuuta valmistellen MM-ryhmitystä. Uudistetussa joukkueessa silmiinpistävät kautensa päättäneiden TPS:n ja HPK:n pelaajat, joita uudessa ryhmässä on jopa kahdeksan kappaletta. Toisaalta pronssiottelun hävinneen TPS:n riveistä ounasteltiin Mika Alataloa ja Marko Kiprusoffia valmistelevaan ryhmään, mutta miehiä ei näy listassa. Huhu kertoo miesten kieltäytyneen maajoukkuepestistä.

Maalivahdit:

Antero Niittymäki

Fredrik Norrena

Puolustajat:

Juha Gustafsson

Jukka-Pekka Laamanen

Veli-Pekka Laitinen

Pasi Petriläinen

Petteri Nummelin

Erik Kakko

Janne Niskala

Marko Tuulola

Hyökkääjät:

Marco Tuokko

Joonas Vihko

Antti Miettinen

Lasse Pirjetä

Ville Vahalahti

Eero Somervuori

Tommi Turunen

Raimo Helminen

Mika Viinanen

Jari Viuhkola

Juha Lind

Kimmo Rintanen

Vesa Viitakoski

» Lähetä palautetta toimitukselle