USA voitti maailmanmestaruuden Terryn maalilla.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Maailmanmestaruus ratkaistiin pitkän kaavan kautta − Terry ratkaisi mestaruuden

Kanada meni MM-finaalissa jo 2−0-johtoon, mutta USA nousi toisessa erässä tasoihin.

Nuorten MM-kisat huipentuivat USA:n ja Kanadan finaaliotteluun. Ottelu tarjosi paljon tilanteita, maaleja ja jännittäviä hetkiä. Mestaria jouduttiin hakemaan lopulta voittolaukauskisasta asti. Troy Terry iski voittomaalin − ja maalleen maailmanmestaruuden.

Thomas Chabot'n ja Jeremy Lauzonin maaleilla Kanada meni avauserässä kahden maalin johtoon. Kisaisäntä näytti jo karkaavan, mutta toisen erän alussa Charlie McAvoy tekaisi USA:lle kavennusosuman. 

USA pääsi maalinsa jälkeen pelin päälle. Kiefer Bellows onnistui ohittamaan Carter Hartin toistamiseen ottelun aikana. Tasatilanteessa ottelu eteni tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet saivat maalipaikkansa.

Nicholas Royn ja Mathieu Josephin maaleilla vaahteralehtipaidat nousi jälleen kahden maalin johtoon kolmannen erän alun pikaosumilla. USA ei ollut kuitenkaan sanonut viimeistä sanaansa, vaan Bellows illan toisellaan, ja Colin White toivat ottelun 4−4:ään ennen kolmannen erän päätöstä. 

Jatkoajalla peli aaltoili päädystä päätyyn, ja molemmilla maalivahdeilla oli täysi työ estää vastustajaa viemästä kultamitaleita. Lopulta kullan kohtalo selvitettiin voittolaukauskilpailulla.

Mies toisensa jälkeen epäonnistui, kun Kanadan Hart ja Tyler Parsons USA:lta ottivat upeita torjuntoja. Toiseksi viimeisessä, eli neljännessä parissa jo välierissä maaleja vastaavassa tilanteessa mättänyt Terry onnistui ainoana miehenä maalinteossa.

USA voitti nuorten MM-kultaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Nuorten MM-kisojen välieräparit ratkenneet

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 5:33
Nuorten MM-kisojen puolivälierät saatiin päätökseen myöhään keskiviikkoaamuna. Välierissä nähdään Tšekki, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat. lue lisää

Kanadalle ja Yhdysvalloille menetyksiä puolivälieriin

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 21:40
Kanada ja Yhdysvallat joutuvat lähtemään omiin puolivälieriinsä vajaalla miehityksellä. lue lisää

Fanit innoissaan ulkoilmaottelusta‚ pikkupakkasessa nautittiin amerikkalaisen jalkapallon perinteistä

MAAJOUKKUE | 30.12.2017 9:09
Nuorten MM-kisoissa pelattiin ensi kertaa ulkoilmaottelu, kun Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat NFL-joukkue Buffalo Billsin kotiareenalla. Fanit nauttivat ennen ottelua amerikkalaisen jalkapallon perinteistä ja pitivät mekkalaa yllä koko pelin ajan. lue lisää

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly pitää ulkoilmaotteluita tärkeänä vientikeinona lajille

MAAJOUKKUE | NHL | 30.12.2017 1:04
Nuorten MM-kisojen ulkoilmaottelu keräsi hyvän yleisömäärän NFL-seura Buffalo Billsin kotistadionille New Era Fieldille. Katsojia oli lopulta 44 592. Bill Daly pitää ulkoilmaotteluita hyvänä näyteikkunana lajille. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää aiheesta