Maailmanmestari Couturier ja Flyers pitkään jatkosopimukseen

NHL / Uutinen
Harvahampainen Sean Couturier solmi kuusivuotisen jatkon Flyersin kanssa.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers on solminut kuusivuotisen jatkosopimuksen kanadalaishyökkääjänsä Sean Couturierin kanssa.

Kesällä 2011 koko varaustilaisuuden kahdeksantena pelaajana Philadelphia Flyersin toimesta varattu Sean Couturier, 22, on solminut kuusivuotisen jatkosopimuksen Flyersin kanssa. Kanadalaissentterin sopimuksen arvo on 26 miljoonaa dollaria ja astuu voimaan kaudesta 2016–17 eteenpäin. Uuden sopimuksen keskimääräinen vuosiarvo on 4,333 miljoonaa dollaria.

Couturierilla on luvassa varsin mukava palkankorotus, sillä vielä tulevalla kaudella hänen palkkansa on kaksi miljoonaa dollaria. Uuden sopimuksen avauskaudella hän tienaa 3,75 miljoonaa dollaria ja palkka kasvaa siitä neljännesmiljoonan neljälle seuraavalle kaudelle.

Heti varauskesän jälkeen paikkansa Flyersin NHL-ryhmästä ottanut Couturier on neljällä ensimmäisellä NHL-kaudellaan pelannut 287 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 118 tehopistettä. Monipuolinen kahden suunnan sentteri on lisäksi tehnyt neljä tehopistettä 18 pudotuspeliottelussa.

Viime kaudella Couturier iski 37 tehopistettä 82 ottelussa. Hänen kautensa päättyi maailmanmestaruuskisoihin Kanadan paidassa ja noista kisoista kotiin tuomisena oli kultainen mitali. Couturier kokosi seitsemän tehopistettä kymmenessä MM-kisaottelussa.

Couturier on toisen polven NHL-kiekkoilija. Hänen isänsä Sylvain Couturier pelasi urallaan 33 NHL-ottelua Los Angeles Kingsin paidassa vuosina 1988–92.

» Lähetä palautetta toimitukselle