Lupaava Tolvanen tarttui Jokereiden haaviin - "Nuori hyökkääjä, jolla valtaisa määrä potentiaalia"

KHL / Uutinen
Tolvanen pelasi talvella alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Helsingin Jokerit vahvistaa rivejään kovaa jälkeä Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa takoneella hyökkääjälupaus Eeli Tolvasella.

Eeli Tolvasen sopimus Jokereiden kanssa kattaa ensi kauden. Kontrahtiin sisältyy myös optio kaudesta 2018-19.

Tolvanen pelasi kaksi edelliskautta USHL-juniorisarjassa Sioux City Musketeersin joukkueessa. Viime kaudella 18-vuotias hyökkääjä tehtaili 52 ottelussa tehot 30+24 ja sijoittui koko sarjan maalipörssissä kolmanneksi. Hänet valittiin sarjan tähdistökentälliseen. Ensimmäisellä kaudellaan hänet valittiin tulokkaiden tähdistökentälliseen.

− Tolvanen on luontainen maalintekijä, jolla on erinomainen laukaus ja vaistot luoda itselleen mahdollisuuksia viimeistelyyn. Hän on nuori pelaaja, jolla on valtaisa määrä potentiaalia. On hienoa, että saamme nähdä hänet jokeripaidassa, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri.

Vihtiläislähtöinen hyökkääjä on ollut vakiokasvoja Suomen ikäkausimaajoukkueissa ja kuului alle 18-vuotiaiden kevään 2016 maailmanmestarijoukkueeseen. Tolvanen voitti turnauksen maalipörssin seitsemällä täysosumallaan.

Suomessa pelatessaan B-nuorten SM-sarjan maali ja- pistepörssin voittanut hyökkääjä sai NHL-varauksen tänä kesänä, kun Nashville Predators varasi Tolvasen 1. kierroksella numerolla 30.

» Lähetä palautetta toimitukselle