Lupaava suomalaispuolustaja siirtyy OHL:ään

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Jimi Kuronen pääsi juhlimaan MM-pronssia alle 18-vuotiaiden kisoissa keväällä.
Kuva © Miika Arponen
Lukon junioreissa viime kaudella pelannut 18-vuotias puolustaja Jimi Kuronen on solminut yksivuotisen sopimuksen OHL-seura Oshawa Generalsin kanssa.

Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Sotšissa huhtikuussa pronssia voittanut puolustaja Jimi Kuronen siirtyy alkavaksi kaudeksi pelaamaan Ontarion junioriliiga OHL:ään Oshawa Generalsiin. Generals varasi Jokerit-kasvatin CHL:n ulkomaalaisvaraustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella numerolla 44.

Kuronen on ollut ikäkausimaajoukkueiden vakiokalustoa, vaikka seurajoukkueissa onkin ollut vaihtelua Jokereista HIFK:n kautta Lukkoon. Edelliskausi hyvin luistelevalla puolustajalla vierähti Raumalla, jossa hän teki Lukon A-junioreissa 45 ottelussa tehot 4+17. Hänet valittiin tammikuussa A-junioreiden SM-liigan kuukauden pelaajaksi.

- Tosi hyvät ja odottavaiset fiilikset, että pääsisi jo lähtemään reissuun, Kuronen sanoo.

- Kyllä tämä lähtö oli itsellä mielessä. Agentti sanoi, että voisi olla mahdollisuus lähteä.

Suomalaispelaajat ovat viime vuosina menestyneet hyvin Kanadan juniorisarjoissa.

- Oshawan manageri (Jeff Twohey) sanoi, että siellä on nuori jengi ensi kaudella. Kyllä siinä hyvät saumat on päästä hyvään roolin. Itsestä se tietenkin on kiinni, miten peli kulkee.

OHL:ssä pelasi edelliskaudella viisi suomalaista. Henri Ikonen, Olli MäättäJonatan TanusMikko Vainonen ja alkukauden jälkeen Jyväskylään palannut Samu Markkula pelasivat Ontariossa.

- Vainosen Mikon ja Tanuksen kanssa olen jutellutkin. Kuulemma joka pelissä on vauhtia ja tunnelma on paljon kovempi kuin A:n SM-liigassa. Kiekkoa pelataan aina ylöspäin, eikä kurvailla omaan päätyyn takaisin, Kuronen tietää.

Oshawa Generalsin riveissä on aikojen saatossa pelannut useita kuuluisiakin nimiä. Muun muassa Bobby OrrAlex Delvecchio sekä Eric Lindros ovat aikanaan pukeneet päälle Generalsin pelipaidan.

- Hyvin pelaamalla on tietysti parempi mahdollisuus päästä takaisin NHL:n varauslistoille kuin täällä Suomessa, Kuronen miettii.

- Tietysti pelaaminen siellä kasvattaa myös ihmisenä. Pääsee oppimaan kielen ja kulttuurin.

» Lähetä palautetta toimitukselle