Lundqvist nollasi hyvin taistelleen Suomen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Henrik Lundqvist oli Leijonille ylitsepääsemätön este.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonat törmäsi toisessa World Cup-ottelussaan muuriin nimeltä Henrik Lundqvist. Rangers-veskari pysäytti kaikki 36 laukausta. kun Ruotsi kukisti Leijonat jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 2-0. Ratkaisuosuman iski Loui Eriksson tyhjään maaliin vain hetki ennen loppusummeria.

Suomi tuli avauserään hyvällä ilmeellä. Murheellinen Pohjois-Amerikka-ottelu oli nollattu ja Leijonien peli pyöri ajoittain näyttävän näköisesti. Suomi joutui kuitenkin alivoimalle jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun Jyrki Jokipakka sai kaksiminuuttisen mailasta kiinnipitämisestä. Ruotsi ei kuitenkaan saanut pakkopeliään käyntiin ja Leijonat selvitti jäähyn helposti.

Kuuden minuutin pelin jälkeen Mikael Granlund löysi nappisyötöllä maalin edessä päivystäneen Teuvo Teräväisen. Kiekko kuitenkin kimposi lopulta Henrik Lundqvistin mailan kautta tolppaan. Hetkeä myöhemmin Gabriel Landeskog riisti suomalaisilta kiekon ja pääsi nokikkain Tuukka Raskin kanssa. Rask kuitenkin veti pitemmän korren tilanteessa.

Erän puolivälissä Granlund harhautti Oliver Ekman-Larssonin, joka joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla Mikko Koivu purjehti röyhkeästi maalin eteen, mutta ei saanut survottua kiekkoa ohi Lundqvistin. Vähän myöhemmin Patrik Laine harhautti Erik Karlssonin ja pääsi nokikkain Lundqvistin kanssa. Laineen veto kuitenkin meni täpärästi yli. Toisessa päässä Nicklas Bäckström kilautti ylärimaa kovalla rannelaukauksella.

Vielä ennen erän loppua Leijonat pääsi tasavajaalla 3-1-hyökkäykseen, mutta Koivun ratkaisu oli kuitenkin ponneton. Tämän jälkeen Sami Vatanen pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta hänen vetonsa meni yli maalin.

Ruotsi johtoon toisessa erässä

Toisen erän alkupuolisko oli selvää Ruotsin hallintaa. Sinikeltaisten kova karvauspeli tuotti Leijonille jatkuvasti ongelmia, eikä Suomi tahtonut päästä omalta alueeltaan pois. Erän puolivälissä Ruotsin prässi tuotti lopulta tulosta. Vatanen menetti kiekon Daniel Sedinille omalla sinisellä ja lopulta Anton Strålman iski 1-0-osuman Raskin nenän edestä.

Suomi alkoi saada juonesta kiinni erän loppupuoliskolla. Strålman lähti istumaan kaksiminuuttista kampitettuaan Teräväisen. Lundqvist kuitenkin torjui niin Laineen kuin Koivunkin lähentelyt ja piti maalinsa puhtaansa.

Ruotsi ratkaisi lopussa

Suomi tuli kolmanteen erään todella vahvalla ilmeellä. Leijonat vyörytti hyökkäyksiä Ruotsin päätyyn, muttei kyennyt ohittamaan Lundqvistia. Myös Ruotsilla oli omat paikkansa lisämaaleihin, mutta Rask oli erinomaisessa vireessä.

Ruotsi ratkaisi pelin, kun kolmatta erää oli jäljellä vain reilu 20 sekuntia. Loui Eriksson synkensi Leijonien jatkohaaveita iskemällä 2-0-lukemat tyhjiin.