Lukko saneeraa miehistöään: Lätti Pelicansiin, Salonen TuToon, ulkomaalaistilannetta tarkkaillaan edelleen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Alkukauden vaisusti pelanneet Lukon hyökkääjät Petri Lätti ja Joel Salonen hakevat uutta potkua seuranvaihdosta. Lätti pelaa ainakin joulutaukoon asti Lahden Pelicansin riveissä, ja Joel Salonen puolestaan siirtyy Mestikseen Turun Toverien riveihin. Salosen sopimus on voimassa toistaiseksi.

Petri Lätti on Lukon oma kasvatti, joka pelaa nyt jo urallaan kolmannen kerran lahtelaisjoukkueessa. Aiemmat visiitit ajoittuvat kausille 1994-95, 1995-96 ja 1998-99. Lätti ei ole koko kauden aikana pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa Lukon miehistössä, ja siirto olikin odotettu. Jo viime viikonloppuna Lätti pelasi Mestistä UJK:n paidassa, jossa hänen piti jatkaa pitempäänkin, mutta uusi joukkue löytyi odotettua nopeammin. Lätille tuttuja miehiä Pelicansin paidassa ovat Mikko Peltola, Tommi Turunen, Toni Koivunen sekä Teemu Vihervä, joiden kanssa Lätti on aiemmin pelannut Lukossa. Lätin tehopisteet tällä kaudella ovat 19. 2+0=2. 0.

Myös Joel Salosen kohdalla pitkään jatkunut jahkailu pelipaikasta on ainakin toistaiseksi päättynyt. Salonen pelaa jo tänä iltana TuTon riveissä, kun joukkue kohtaa UJK:n. Salonen teki Lukon kanssa sopimuksen juuri kauden kynnyksellä, eikä pystynyt missään vaiheessa vakuuttamaan valmennusjohtoa osaamisellaan. Saloselle haettiin pelipaikkaa myös maamme rajojen ulkopuolelta, mutta ainakin nyt toistaiseksi hän palaa kotikaupunkiinsa Turkuun. Salonen oli pettynyt kohteluunsa Lukossa, sillä hän ei mielestään saanut missään vaiheessa kunnon näyttömahdollisuutta. Salonen pelasi Lukossa 10 peliä, joissa hän antoi yhden maalisyötön.

Lukko jatkaa edelleen myös ulkomaalaisvahvistusten tarkkailua. Mitään kiirettä ei vahvistusten hankinnalla seurajohdon mukaan ole, mutta jo viime viikolla annettiin julkisuuteen muutamia nimiä: Jeff Williams, Michael Hreus, Rick Berry ja Ken Smith. Heistä kaksi ensinmainittua ovat hyökkääjiä, ja kaksi jälkimmäistä puolustajia. Ainakaan Williams tuskin tulee kysymykseen, sillä mies on parhaillaan Tapparan testattavana.

» Lähetä palautetta toimitukselle