Lostedtille kolmen ottelun panna, Shedden vapautui epäilyistä

SM-liigan kurinpitoryhmä on jakanut tuomionsa lauantain TPS-HIFK-ottelun tapahtumista. Käskyttämisestä epäilty HIFK:n valmentaja Doug Shedden selvisi ilman tuomiota, mutta puolustaja Patrik Lostedt määrättiin kolmen ottelun pelikieltoon.

Ottelussa tappelun TPS:n Andreas Jämtinin kanssa käynyt IFK:n Patrik Lostedt sai kolmen ottelun pelikiellon. Lostedt on poissa kaukaloista IFK:n viikon otteluissa Jokereita, Bluesia ja Lukkoa vastaan. Lisäksi IFK:lle määrättiin 20 000 euron sakko epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kurinpitoryhmä huomioi päätöksessään niin Lostedtin kuin HIFK:nkin aiemmat sääntörikkomukset. Lostedtin osalta raskauttavaksi asianhaaraksi katsottiin aiempi nyrkkitappelu HPK:n David Schneiderin kanssa. Kurinpitoryhmän mukaan kumpikaan tappelu ei ollut spontaani, vaan Lostedt oli molempien kahakoiden alullepanija.

HIFK:n sakkorangaistuksen perusteluina taas mainitaan joukkueen lukuisat nyrkkitappelut kuluvan kauden aikana. Lisäksi perusteluissa mainitaan erikseen nimeämättömät tapahtumat kaudella 2004-05.

Sheddenin väitetylle käskyttämiselle ei lopulta löytynyt näyttöä. Lauantaina julkisuuteen levisi kuvanauha, jossa Shedden jakoi ohjeita Lostedtille ottelun alkulämmittelyn aikana. Keskustelun sisällöstä ja merkityksestä ei kuitenkaan lopulta ollut selvyyttä.

Lue myös

HIFK kiinnitti Engrenin ja kaksi kenttäpelaajaa tuleviksi kausiksi

LIIGA | 12.12.2017 15:38
HIFK on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Atte Engrenin sekä hyökkääjien Micke-Max Åstenin ja Thomas Nykoppin kanssa. lue lisää

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

HIFK:n toimitusjohtaja Valtanen: "Ulkoilmaottelut ovat kaikille aika hienoja"

LIIGA | 10.12.2017 12:00
Palataan hetkeksi vielä Helsinki Ice Challengen tunnelmiin. Tiistai-iltana HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä. Jatkoaika kävi ottelun jälkeen keskustelemassa HIFK:n toimitusjohtajan, Jukka Valtasen kanssa tapahtumasta. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen: "Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

LIIGA | 6.12.2017 8:30
Tiistai-ilta, Helsinki, Kaisaniemi. Ulkoilmaottelussa kohtasivat HIFK ja Kärpät. Ottelu oli vauhdikas, jossa nähtiin myös muutamia taklauksia ja tunteiden kuohuntaa. Kärpät voitti jatkoajalla lukemin 4-3. Jatkoaika kävi kysymässä ottelun jälkeen Juhani Tyrväisen mietteitä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrik Lostedt

s. 1981 Helsinki
179CM / 86KG