Lindy Ruff Rangersin apuvalmentajaksi

NHL / Uutinen
Lindy Ruff valmensi viime kaudella Dallasissa.
Kuva © Getty Images
New York Rangers on palkannut kokeneen Lindy Ruffin apuvalmentajakseen.

Lindy Ruff liittyy New York Rangersin valmennusryhmään toimien Alain Vigneautin apuvalmentajana. Kokenut Ruff sai potkut neljän kauden jälkeen Dallas Starsista, kun joukkue jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. 

Edmontonista kotoisin oleva Ruff valmensi Buffalo Sabresia 14 kauden ajan johdattaen puhvelipaidat Stanley Cupin finaaleihin vuonna 1999. Tuolloin tuli häviö nimenomaan Starsia vastaan otteluvoitoin 2-4. Hän on yksi neljästä valmentajasta, jotka ovat valmentaneet tuhat ottelua samassa joukkueessa.

Ruff aloitti valmennusuransa Florida Panthersin apuvalmentajana seuran liittyessä NHL:ään 1994 ja kaksi vuotta myöhemmin oli mukana Stanley Cup -finaaleissa. Kanadan maajoukkueen apuvalmentajana hän on toiminut vuoden 2010 ja 2014 olympialaisissa, jotka päättyivät kultajuhliin, sekä päävalmentajan roolissa vuoden 2009 MM-kisoissa, jotka päättyivät niukkaan finaalitappioon Venäjälle.

Pelaajaurallaan Ruff teki 300 tehopistettä 691 ottelussa ja toimi vuosina 1986-89 Sabresin kapteenina. Ura NHL:ssä päättyi Rangersin sinipaidassa vuonna 1991. Viimeiset kaksi vuotta hän jäähdytteli AHL:n Rochester Americansissa ja IHL:n San Diego Gullsissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle