Lindrosin ja Makarovin odotus päättyi - Hockey Hall of Fame nimesi uudet jäsenensä

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Eric Lindros saavutti suurimmat meriittinsä Philadelphia Flyersissa.
Kuva © Getty Images
Hockey Hall of Fame on nimennyt uudet jäsenensä. Kunniaa saivat Eric Lindros, Sergei Makarov, Rogie Vachon ja Pat Quinn.

Vuosittain Hockey Hall of Fameen voidaan nimetä neljä pelaajaa, joten tällä kertaa maksimimäärää ei saavutettu. Edesmennyt Pat Quinn nimettiin rakentajien kategoriassa.

Eric Lindros aiheutti kohua jo ennen NHL-uraansa, kun hän kieltäytyi pelaamasta hänet varanneessa Quebec Nordiquesissa. Vuotta myöhemmin hänet kaupattiin Philadelphia Flyersiin. Flyersissa hän voitti Hart Trophyn NHL:n arvokkaimpana pelaajana kaudella 1994-95. Tämän jälkeen Lindrosin uraa varjostivat aivotärähdykset, jotka myös päättivät hänen uransa jo 34 vuoden iässä. Flyersin lisäksi hän edusti New York Rangersia, Toronto Maple Leafsia ja Dallas Starsia. Stanley Cupia Lindros ei koskaan voittanut, mutta ylsi vuonna 1997 joukkueineen finaaliin.

Lindros pelasi NHL:ssä 760 ottelua tehden 865 tehopistettä.

Sergei Makarov vietti uransa alkupuolen Neuvostoliiton punakoneen riveissä. Hän oli vapaa lähtemään NHL:ään vasta kesällä 1989 ja seuraavalla kaudella hän sai aikaan sääntömuutoksen voitettuaan parhaan tulokkaan Calder Trophyn 31-vuotiaana. 

NHL:ssä Makarov pelasi 424 ottelua seuroinaan Calgary Flames, San Jose Sharks ja Dallas Stars. Tehopisteitä kertyi 384. Suuremmat saavutukset hän saavutti maajoukkuessa voitettuaan olympiakultaa kahdesti ja maailmanmestaruuden peräti kahdeksan kertaa.

Rogie Vachon oli 1970-luvulla Los Angeles Kingsin tähtimaalivahti. Myös Montreal Canadiensia, Detroit Red Wingsiä ja Boston Bruinsia edustanut maalivahti pelasi NHL:ssä 795 ottelua. Peliuransa jälkeen Vachon toimi muun muassa Kingsin toimitusjohtajana ja vajaan kauden ajan myös päävalmentajana. Kings on jäädyttänyt hänen pelinumeronsa 30.

Pat Quinn pelasi NHL:ssä 606 ottelua, mutta tuli paremmin tunnetuksi valmentajana. Hän eteni Philadelphia Flyersin (1980) ja Vancouver Canucksin (1994) kanssa Stanley Cup -finaaleihin. Suurin valmennusuran saavutus tuli Kanadan maajoukkueen peräsimessä, kun hän luotsasi maan olympiakultaan Salt Lake Cityssä 2002. Quinn voitti myöhemmin maailmanmestaruuden sekä Kanadan 20- ja 18-vuotiaiden kanssa. 

Myös Los Angeles Kingsiä, Toronto Maple Leafsia ja Edmonton Oilersia valmentanut Quinn menehtyi marraskuussa 2014.

» Lähetä palautetta toimitukselle