Linden Vancouveriin, Johanssonin kausi ohi

NHL / Uutinen
Odotuksiin nähden heikosti alkukauden pelannut Washington Capitals teki kauden ensimmäisen, ja samalla hieman yllättävänkin siirtonsa. Joukkue ilmoitti lauantaina kaupanneensa veteraanihyökkääjä Trevor Lindenin Vancouveriin. Samalla joukkue ilmoitti puolustaja Calle Johanssonin olevan sivussa seuraavat 6-8 kuukautta.

Kaupassa Washington sai Vancouverilta vuoden 2002 ensimmäisen kierroksen varausvuoron ja kolmannen kierroksen varausvuoron kesälle 2003. Vancouver sai Lindenin lisäksi Capitalsin toisen kierroksen varausvuoron joko kesälle 2002 tai 2003. Lisäksi Capitals ilmeisimmin maksaa osan Lindenin tämän kauden 4 miljoonan dollarin palkasta.

Linden katsoi lauantain Atlanta-ottelun katsomosta. Pelin aikana Vanvouverista kantautui tieto, että Linden on kaupattu takaisin joukkueeseen, jossa hän aloitti NHL-uransa ja pelasi parhaat vuotensa tähän asti.

Trevor Linden tuli Washingtoniin kuluvan vuoden maaliskuussa Montrealin kanssa tehdyssä suurkaupassa, jossa Lindenin kanssa Capitalsiin tuli Dainius Zubrus ja toisen kierroksen varausvuoro. Montrealiin siirtyivät Richard Zednik, Jan Bulis ja 1. kierroksen varausvuoro.

Kokenut Linden hankittiin nimenomaan tuomaan kokoa ja kokemusta Capitals-joukkueeseen viime kauden pudotuspelejä varten, mutta kuten itse joukkuekin niin Lindenkin epäonnistui pudotuspeleissä Washingtonin pudotessa jo ekalla kierroksella Pittsburghille. Alkavan kauden harjoituspeleissä Linden pelasi lupaavasti ollen yksi tehokkaimmista Capitals-pelureista. Runkosarjan alkaessa Lindeniniin iski koko joukkuetta vaivannut tehottomuus ja viidessätoista pelissä sentteri sai kasaan 16 pelissä vain maalina ja kaksi syöttöä.

Ottelulähetyksen tauolla Capitals-GM George McPhee kommentoi Lindeniä ja kauppaa seuraavasti: MCPheen mukaan Linden ei pystynyt täyttämään häneen asetettuja odotuksia Washingtonissa ja siksi hänet kaupattiin. Linden oli iloinen tultuaan kaupatuksi Vancouveriin. McPhee toivoi Lindenille hyvää jatkoa Canuckseissa toivoen hänen onnistuvan siellä paremmin. Lisäksi McPhee totesi, että kaupassa saadut varausvuorot saatetaan käyttää jo kauden aikana uudessa kaupassa mikäli sopiva sellainen tulee kohdalle.

Lindenin siirto tuli Capitals-faneille yllätyksenä, sillä vaikka sentterin otteet eivät ole alkukauden aikana olleet etenkään viimeistelyn osalta terävimmät, ei hän ole kuitenkaan huonosti pelannut. Lindenin kauppaaminen muualle nostaa väistämättä mieleen kysymyksen: miksi? Halusiko Capitals pienentää palkkabudjettiaan tai tehdä tilaa nuorille pelaajille tai esimerkiksi Chris Simonille, joka on tällä hetkellä jämähtänyt nelosketjuun? Vai onko mahdollisesti tiedossa uusi kauppa, jota varten kokoonpanoon täytyi tehdä tilaa? Aika kertoo mitä tulee tapahtumaan.

CalleJo:n kausi ohi

NHL-kautta on pelattu viidesosa ja jo nyt Capitals joutuu ilmoittamaan toisen runkopelaajansa olevan sivussa pitkän ajanjakson. Vain pari viikkoa ehti kulua Steve Konowalchukin neljän kuukauden sairasloman julkaisemisesta, kun tietoon tuli, että puolustuksen tukipilari Calle Johansson on vähintään seuraavat puoli vuotta sivussa. Johansson joutuu leikkaukseen, jossa hänen kätensä operoidaan ja kuntoutumiseen mennee 6-8 kuukautta. Käytännössä tämä tietää sitä ettei ruotsalaispakki pelaa enää tällä kaudella NHL:ssä eikä Ruotsin olympiajoukkueessakaan.

Kuluva kausi muistuttaa loukkaantumisten myötä yhä enenevissä määrin kautta 98-99, jolloin lähes koko kauden ajan joku joukkueen runkopelaajista oli sivussa. Tällä kaudella loukkaantumisista ovat kärsineet hyökkääjät Jaromir Jagr, Steve Konowalchuk sekä Adam Oates ja puolustusosastosta Calle Johansson, Brendan Witt ja viimeisimpänä Ken Klee. Kaksi viimeeksi mainittua olivat sivussa Atlanta-ottelusta.

Lähde: www.washingtoncaps.com

» Lähetä palautetta toimitukselle