Liigassa ottelusiirto - päätöskierros vajaa ensimmäistä kertaa 36 vuoteen

LIIGA / Uutinen
SaiPan ja Jukureiden runkosarjapäätös aikaistuu.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Runkosarjan päätöspäivälle merkitty SaiPan ja Jukureiden kohtaaminen aikaistuu päivällä.

Ottelusiirron perusteena on samana päivänä runkosarjapäätöksen kanssa pelattava jääpallofinaali. Tällä hetkellä Lappeenrannan Veiterä johtaa Bandyliigaa ilman tappioita, joten on suuri mahdollisuus siihen, että ottelu pelataan Lappeenrannassa. 

− Tämä on toki vielä finaalin osalta ennakointia ja sisältää monta jos-sanaa. On kuitenkin suuri mahdollisuus siihen, että Kisapuistossa nähdään todellinen superviikonloppu, mikäli SaiPan runkosarjan päätösottelussa on panosta ja Veiterä pelaa finaalissa. Kisapuiston kapasiteetti esimerkiksi parkkipaikkojen suhteen joutuu todella koville, jos päällekkäin on kaksi isoa tapahtumaa, SaiPan myynti- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen taustoittaa.

− Totta kai on paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä molemmat ottelut, minä mukaan lukien. Kun asiaa pohdittiin toimistolla, valmennuksen ja vastustajan kanssa, päädyttiin siihen, että ottelun aikaistaminen on tässä tilanteessa paras ratkaisu. Kun vihreää valoa tuli vielä suurimmalta osalta aitioasiakkaita ja Liigalta, kannatti ratkaisu tehdä tässä vaiheessa. Irtolippumyynti otteluun on ollut vielä maltillista, mutta toki meillä on paljon kausikorttiasiakkaita. Toivottavasti muutos ei aiheuta heille ylitsepääsemättömiä haasteita.

Edellisen kerran pääsarjatasolla runkosarjan päätöspäivänä on useampi joukkue huilannut vuonna 1982, jolloin HIFK ja TPS olivat pelanneet oman ottelunsa jo aiemmin. Tämän lisäksi vuosina 2001-05 sekä vuodesta 2016 eteenpäin yksi joukkue on ollut huilivuorossa, koska joukkueita on ollut pariton määrä.

» Lähetä palautetta toimitukselle