Suuri osa Liigan seuroista teki positiivisen tuloksen kaudella 2016-17.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja.

Valtaosa liigaseuroista on jo julkaissut viime tilikauden tilinpäätöksensä. HIFK, KooKoo, Kärpät, Pelicans, Sport ja JYP eivät ole julkaisseet. Julkaisseista seitsemän seuraa on toiminut voitollisesti ja kaksi tappiollisesti.

Voittoa

HPK: 

Hämeenlinnassa tehtiin toista vuotta putkeen voitollinen tulos. Viime kauden jälkeen HPK Liiga Oy kirjasi 67 380 euroa voittoa ja liikevaihto kasvoi 5,68 miljoonaan euroon. Positiivista tulosta avitti noussut yleisökeskiarvo, joka oli menneellä kaudella 3755. Kasvua kauteen 2015-16 tuli huimat 15,5 prosenttia.

Ilves: 

Taloutensa kanssa rämpinyt Ilves-Hockey Oy teki viime tilikaudelta voitollisen tuloksen. Plussaa kirjattiin 12 000 euroa. Myös seuran liikevaihto kasvoi miljoonalla kaudella edelliseen tilikauteen verrattuna, ja se oli nyt 5,8 miljoonaa euroa. Ilveksen voitolliseen tulokseen vaikutti olennaisesti se, että seuran entinen omistaja Vincent Manngard antoi pääomalainastaan anteeksi 930 000 euroa. Myös urheilullinen menestys vauhditti positiiviseen tulokseen pääsyä.

Jukurit:

Ensimmäisen Liiga-kautensa pelannut Mikkelin Jukurit teki niin ikään positiivisen tuloksen. Liikevoittoa tilikaudelta kertyi 160 000 euroa, ja liikevaihto oli 4,6 miljoonaa euroa. Luonnollisesti toiminta kasvoi Mestis-vuosiin verrattuna, ja se tarkoitti myös kasvaneita myynnin rahavirtoja muun muassa Liigan mediakorvausten ja yritysmyynnin osalta. Toisaalta myös kulut kasvoivat. Seuran onnistui kuitenkin aloittamaan Liiga-taival taloudellisesti terveeltä pohjalta.

KalPa:

Urheilullinen menestys vauhditti KalPan sen ennätystulokseen viime tilikaudella. Voittoa kirjataan reilut 500 000 euroa. Tarkat luvut seura kertoo elokuun loppupuolella yhtiökokouksen jälkeen. Seuran toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi kuitenkin Savon Sanomille, että seura on ennätyslukemissa. Edellinen ennätys oli kaudelta 2009-10, tuolloin voittoa kirjattiin 508 000 euroa. KalPan tulos on nyt voitollinen ensi kertaa viiteen vuoteen.

SaiPa:

Viime vuodet esimerkillisesti toiminut pikkuseura kävi vuosi sitten läpi monta henkilöstövaihdosta avainpaikoilla. Sitä seurasi urheilullisesti katastrofaalinen sesonki. SaiPa sijoittui Liigan viimeiseksi. Monen vuoden hyvät pohjat kuitenkin näkyivät taloudessa, sillä lappeenrantalaiset ilmoittivat tänään voitollisen tilinpäätöksen. Tulosta tuli 190 000 euroa. Liikevaihto oli 5 180 000 euroa. Liikevaihto pieneni edellisvuodesta 600 000 euroa, mutta niin myös menot 400 000 euroa.

Tappara:

Mestarijoukkue Tappara takoi hurjan tuloksen. Tilikaudelta tuli voittoa 834 294 euroa ja tämä on myös seuran ennätys. Niin ikään liikevaihto nousi nyt miljoonalla eurolla ja oli tilikaudella yhteensä 8,4 miljoonaa euroa. Kovaa tulosta olivat auttamassa pudotuspelikamppailut Ilveksen kanssa sekä fanituotteiden myynnin kasvu. Myös lipunmyynti kehittyi suotuisasti ja sen odotetaan kasvavan myös tulevalla kaudella.

Ässät:

Porissa tilikausi oli menestys. Seura teki voittoa 406 823 euroa ja liikevaihto kasvoi ennätyksellisesti 6,4 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi edelliseen kauteen verrattuna reilut 700 000 euroa. Ässät oli tarkistanut kulupuoltaan kyseiselle tilikaudelle, mutta tuloksen suurin tekijä olivat kasvaneet areenatuotot. Uusittu Isomäki Areena tarjoaa myös seuralle uusia ansaintamahdollisuusksia ja se näkyy jo nyt tuloksessa.

Tappiota

Lukko:

Seura teki viime vuosia huonomman tuloksen. Rauman Lukko Oy kirjautti tilikauden tappioksi 1,3 miljoonaa euroa. Miinusmerkkinen tulos kuitattiin Contineo Oy:n konserniavustuksella ja sen jälkeen tilinpäätös jäi tappiolle 27 007 euroa. Toisin kuin muilla seuroilla, Lukon tilikausi on kalenterivuosi. Näin ollen muun muassa heikko urheilullinen menestys keväällä 2016 vaikuttaa tähän tilinpäätökseen.

TPS:

HC TPS Turku Oy teki tilikaudelta 1,7 miljoonan euron tappion. Yhteistyökumppanimyynti ja ottelutuotot kasvoivat edellisiin tilikausiin verrattuna, mutta eivät tarpeeksi. Kulut pysyivät aiemmalla tasolla. TPS aikoo kattaa tappionsa osakeannilla. Alustavissa arvioiden mukaan on odotettavissa, että anti tullaan merkitsemään täyteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA | 23.12.2016 14:00
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKKalPa
"HIFK:n pisteputki jatkuu"
HIFK on kerännyt pisteitä 12 peräkkäisestä ottelusta ja peli ottanut suuria askeleita eteenpäin. KalPan pitkä pisteputki päättyi edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan. HIFK on kotikentällään ennakkosuosikki, mutta KalPalla on edellytykset pisteisiin.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
HPKIlves
"HPK:n kurimus jatkuu"
HPK on taistellut vaikeuksia vastaan koko kauden. Viime kauden yllättäjä on vajonnut sarjataulukon häntäpäähän ja otteissa paistaa onnistumisten puute. Ilves puolestaan näyttää päässeen pahimman pelillisen sekä tuloksellisen kaamoksen yli. Viimeisestä viidestä ottelusta tupsukorvat ovat keränneet yhdeksän pistettä.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
JukuritPelicans
"Pelicans laukoo Jukurit kumoon"
Pelicans on laukonut Liigassa kolmanneksi eniten, Jukurit vähiten. Vastaavasti Jukurien maalia kohti on lauottu kolmanneksi eniten, Pelicansin maalia kohti kolmanneksi vähiten. Pelicansilla on ollut tuloksellisesti vaikeaa viime kierroksilla, mutta Jukureita vastaan ilo palaa joukkueen tekemiseen.
 • 1
 • 2
 • 5
 • 6
SaiPaÄssät
"Lappeenrannassa mahdollisuuksia maaleihin"
Ässät kärsi edellisessä ottelussaan murskatappion TPS:ää vastaan. Toisaalta porilaiset ovat tottuneet ailahteluuun kauden aikana. SaiPasta voi sanoa samaa. Joukkueet ovat ottaneet eniten kahden minuutin rangaistuksia Liigassa, joten suurempikin maalimäärä on mahdollinen.
 • 4
 • 5
 • 3
 • 4
SportJYP
"Sport yllättää JYPin"
Sport on ollut myrskyn silmässä viime viikkojen aikana. Kuuden ottelun tappioputkensa vaasalaiset saivat katkaistua edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan. Sport pääsee otteluun paremmin levänneenä, sillä JYPillä painaa CHL-rasitus jaloissa. Vaasalaisilla onkin yllätyksen mahdollisuus kotikentällään.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
TapparaKooKoo
"Tapparan rutiini riittää"
Tappara on pelannut ailahtelevasti viime aikoina. Pitkän voittoputken jälkeen joukkue hävisi neljä ottelua peräkkäin, mutta kolmesta viimeisestä ottelusta saldona on kolme voittoa. Sama tahti jatkuu myös KooKoota vastaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Joni Ikonen

KalPa #61 R h
s. 1999 Espoo
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2017 Montreal Canadiens 2. kierros #58