Liigan tilastovastaava jättää työnsä − vanhojen tilastojen kohtalo epäselvä

LIIGA / Uutinen
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Liigan tilastovastaava Erkki Loikkanen jää Jatkoajan saamien tietojen mukaan sivuun tehtävistään ennen tulevan liigakauden alkua.

Liigan tilastovastaavana pitkään toiminut Erkki Loikkanen jää sivuun tehtävistään ennen tulevan liigakauden alkua. Jatkoajan saamien tietojen mukaan liigaseuroille on jaettu ensi kauden tilastointia koskeva tiedote, jonka yhteydessä on kerrottu myös Loikkasen jättävän tehtävänsä.

Liiga ei ole toistaiseksi julkistanut tietoa Loikkasen vetäytymisestä. Jatkoajan tavoitteleman Loikkasen puhelimeen vastasi maanantaina kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä, jonka mukaan "Loikkanen on lomalla".

Helsingin Sanomat uutisoi kesäkuussa Liigan tilastoinnin siirtymisestä Jääkiekkoliiton alaisuuteen. Liiga luopuu tilastoinnista kokonaan ja tilastot siirtyvät Jääkiekkoliiton alaisuuteen. Päätöksen myötä Loikkasen johtama Liigan oman tilastoinnin kehittäminen päättyi välittömästi.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan uudet tilastoinnit sisältävät taas peliajan seurannan ja laukaisukartat. Tietoa muista lisäuudistuksista (esimerkiksi aloitukset, pelaajien henkilökohtaiset peliajat yli- ja alivoimalla, taklaukset) ei ainakaan toistaiseksi ole kerrottu.

Lisäksi epäselvää on vielä se, mitä Loikkasen omistamille vanhemmille tilastoille tapahtuu. Loikkasen hallussa on aiemmilta vuosikymmeniltä runsaasti liigan julkaisemia tietoja laajempaa tilastomateriaalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle