Liigakarsinnat lopetetaan - liigaan jatkossa lisenssillä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Näitä pelejä ei enää nähdä, mutta myös Vaasassa liigapelit voivat olla todellisuutta lähivuosina.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
SM-liiga ja Jääkiekkoliitto ovat sopineet sarjajärjestelmäuudistuksesta, jonka mukaan liigaa voidaan laajentaa jopa 16 joukkueen sarjaksi.

Viime vuosina pelatut liigakarsinnat lopetetaan, mutta liigaan voi silti nousta erillisen lisenssijärjestelmän turvin keväästä 2014 saakka. Lisenssiä voi anoa Mestiksen voittanut joukkue, ja seura, jolle lisenssi myönnetään, voi siirtyä Liigaan vuoden siirtymäajan jälkeen. Siirtymäaika antaa nousijajoukkueelle mahdollisuuden valmistautua Liigassa pelaamisen edellytyksiin ja liigakriteerien täyttämiseen. Keväällä 2014 Mestiksen voittava ja lisenssin saava joukkue pelaisi Liigassa siis kaudesta 2015-16 alkaen.

Mikäli Liigassa pelaavien joukkueiden määrä kasvaa lisenssijärjestelmän kautta kuuteentoista, Liiga ja Jääkiekkoliitto ovat sitoutuneet neuvottelemaan joko lisenssijärjestelmän jatkamisesta tai vaihtoehtoisesta järjestelmästä, jossa joukkueiden siirtyminen Liigan ja Mestiksen välillä on edelleen mahdollista.

Liiga ja Jääkiekkoliitto toteavat myös tiedotteessaan, että Liigan laajentaminen jo kaudelle 2014-2015 voi olla mahdollista. Päätös mahdollisen lisenssin myöntämisestä tehdään jo tammi-helmikuussa 2014, jos joku Mestis-seuroista läpäisee auditointiprosessin, jossa arvioidaan liigalisenssikelpoisuuden lisäksi myös seuran toimintaedellytyksiä ja taloudellisia seikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle