Liiga-otteluiden seurantaan somelähetykset penkiltä: "Onko mikään enää pyhää?"

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Liiga-valmentajien kommunikointia kuullaan jatkossa myös erien aikana.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Liigan otteluissa kuullaan ja nähdään lauantaista lähtien tarkemmin myös valmentajien ja pelaajien kommunikointia kaukalon laidalta.

Liigan otteluissa kuullaan ja nähdään jatkossa paremmin myös valmentajien ja pelaajien välistä kommunikointia. Pudotuspeleissä kokeiltavilla lisämikrofoneilla halutaan tuoda intensiivinen pelitapahtuma lähemmäksi jääkiekon seuraajia.

Mikrofoneja ja kameroita asennetaan erityisesti penkkien läheisyyteen. Uudistuksen uskotaan lisäävän tunnetasoa peleissä ja katsomoissa. Ensimmäiset lähetykset kuullaan ja nähdään lauantain puolivälieräkamppailuissa.

− Reaaliaikainen video ja kuva tulivat aiemmin pukukoppeihin. Nyt kuullaan myös autenttista lätkäpuhetta ottelun aikana, kertoo Liigan kanssa yhteistyötä tekevän Emotion Median vastaava tuottaja Elias Saunalahti Jatkoajalle.

Uudistusta on kokeiltu pilottihankkeena aiemmin muun muassa Mestiksen pudotuspeleissä. Mestiksen osalta saatujen kokemusten perusteella uudistuksen käyttöönottoa harkitaan vielä kevään ajan. Mestis-valmentajien osalta hankkeelle löytyi kuitenkin laajalti kannatusta. Kyselyyn vastanneista valmentajista vain yksi vastusti uudistusta.

Liigassa nyt saatavat kokemukset ratkaisevat, jaetaanko lähetyksiä myös ensi kauden runkosarjassa.

"Äiti, sulje korvasi!"

Pelaajilta saatujen kommenttien mukaan vastaanotto on ollut kaksijakoista. Syksyllä Mikkelin Jukurien kopista levinnyt video aiheutti paljon negatiivista julkisuutta.

Osa pelaajista suhtautuu asiaan huumorilla.

− Hyvä juttu, ehkä ei tarvitse enää lähettää pelaajia kopista haastatteluihin, kommentoitiin Tapparan leiristä asiaa.

Uudistusta epäröivät pelaajat pelkäävät penkkipuheen siistiytyvän liikaa. Useissa negatiivisissa kommenteissa mainittiin penkin pyhyys.

− Tuntuu, että sananvapautta ei Suomessa enää ole. Onko mikään enää pyhää, huolehti eräs Pelaajayhdistyksen välittämä vastaus kyselyyn.

Myös katsojista ja kuulijoista ollaan yksittäisissä vastauksissa huolissaan. Sosiaalisessa mediassa asian uskotaan synnyttävän tarpeettomia "someraivoja" yksittäisten möläytysten jälkeen.

− Mitähän tähän nyt kommentoisi. Äiti, sulje korvasi, kerrottiin yhdessä palautteessa huutomerkin kera.

Liigan puolelta nähdään enemmän hyötyjä kuin haittoja. Valvonnan uskotaan lisäävän pelaajien turvallisuudentunnetta kaukalossa.

− Kurinpitoryhmä on ainakin kiinnostunut kokeilusta. Rehellinen lisämateriaali kaukalotapahtumien kommentoinnista voi selkeyttää kurinpitoprosessia. "Penkin suusta" kuulet totuuden, kommentoi Saunalahti.

Jatkoaika on mukana uudistuksessa seurojen ohella. Tavoitteen mukaan sensuroimattomia lähetyksiä voi seurata tulevaisuudessa seurojen lisäksi Jatkoajan Facebook-sivuille välittyvien lähetysten kautta.

Lauantain puolivälierien somelähetykset alkavat lauantaina kello 16.30. Liigan lähetyksiin liittyviä somelinkkejä voit seurata Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa tunnisteella #emotiondoers 

» Lähetä palautetta toimitukselle