Lightning nollasi Blackhawksin, Ducksin loppukiri kaatoi Kingsin

Ben Bishopia ei ohitettu.
Tampa Bay Lightning vei Ben Bishopin nollapelillä kotonaan voiton Chicago Blackhawksista. Anaheim Ducks paineli Los Angeles Kingsin ohi kolmannessa erässä.

Ben Bishop pelasi kauden toisen nollapelinsä, kun Tampa Bay Lightning otti mittaa Chicago Blackhawksista 4−0-lukemin. 28 torjuntaa napannut Bishop valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

Ensimmäisen erän viime sekunneilla 1−0-tilanne kävi jo lähellä, kun Nikita Kutšerovin laukaus upposi Blackhawks-maalia vartioineen Scott Darlingin taakse. Osuma kuitenkin hylättiin, koska erä ehti päätökseen ennen kuin kiekko maaliviivan ylitse.

Ottelun ensimmäinen hyväksytty osuma nähtiin lähellä toisen erän puoltaväliä. Jonathan Drouin sai kiekon kulmaväännöstä ja tarjoili Blackhawksin maalin takaa nappisyötön maalin edessä kärkkyneelle Brian Boylelle, joka laukoi kiekon suoraan yläkulmaan.

2−0-maalin tekijäksi merkittiin kauden 33. osumallaan Steven Stamkos, joka ohjasi Jason Garrisonin siniviivalaukauksen verkkoon, kun toista erää oli jäljellä kaksi minuuttia.

Kolmannessa erässä molemmat Lightningin maalit syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisellä ylivoimalla onnistui Ryan Callahan Valtteri Filppulan syötöstä. Toisella kertaa puuhamiehenä oli jälleen Stamkos, jonka 4−0-osuma jäi ottelun loppulukemaksi. Molemmissa tilanteissa jäähypenkkiä kulutti Kris Versteeg.

Ducks lopussa ohi ja edelle

Anaheim Ducksin ja Los Angeles Kingsin paikallisottelu ratkesi 4−2 Ducksin hyväksi. Kings johti ottelua 2–0 vielä kolmannen erän alussa Trevor Lewisin ja Brayden McNabbin osumilla. Ducks kuitenkin kokosi rivinsä kolmanteen erään ja erän puolenvälin jälkeen tilanne oli jo 3−2 Ducksille.

Kotijoukkueen maalinteon aloitti Ryan Kesler, kun viimeistä erää oli käyty vajaat viisi minuuttia. Vajaan kahden minuutin kuluttua Emerson Etem vei tilanteen tasalukemiin 2−2. Edellisissä kolmessa pelissä pisteittä jäänyt Corey Perry kunnostautui seuraavaksi 3–2-osumallaan. Samalla katkesi myös Perryn viiden ottelun maaliton putki. Lopuksi Perry hoiti vielä päätöslukemat 4−2 Kingsin tyhjään verkkoon.

NEW JERSEY – BOSTON 2–3 ja.
NY ISLANDERS – CALGARY 2–1
CAROLINA – WASHINGTON 3 –0
TAMPA BAY – CHICAGO 4–0
DALLAS – COLORADO 4–5 vl.
ANAHEIM – LOS ANGELES 4–2