Lightning katkaisi Flyersin kotivoitot kymmeneen

Claude Giroux'n yritykset kilpistyivät tällä kertaa Anders Lindbäckiin.
Tampa Bay Lightning haki voiton Philadelphiasta. Voittoa synkensi Sami Salon loukkaantuminen. Jaromir Jagr ohitti Mario Lemieux'n kaikkien aikojen pistetilastossa.

Tampa Bay Lightning oli tyly vieras Philadelphiassa katkaistessaan Flyersin kymmenen kotiottelun voittoputken. Merkittävästi alkukaudesta otteitaan parantanut Flyers kaatui lukemin 6–3. Vierasjoukkueen yhtenä tehomiehenä touhusi ottelun ykköstähdeksi valittu Valtteri Filppula, joka merkkautti nimiinsä maalin, syötön ja teholukeman +3.

Lightning rakenteli muutamia paikkoja ensimmäisen erän alussa, kunnes Alex Killorn pääsi rokottamaan kotijoukkuetta kiekonmenetyksestä vieden Lighningin 1–0-johtoon reilun neljän minuutin kohdalla. Flyersin maalilla kaksi ensimmäistä erää torjunut Steve Mason pysäytti sen sijaan Valtteri Filppulan yrityksen pari minuuttia myöhemmin.

Ottelun ensimmäinen rangaistus jaettiin Steve Down huitomisesta, mutta Flyers purki kaikki Lightningin ylivoimayritykset.

Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen myös Lightning-vahti Anders Lindbäck alkoi päästä todella torjuntatöihin, kun Flyersin hyökkäys terävöityi. Muun muassa Claude Giroux ja Tye McGinn pääsivät yrittämään maalintekoa ja erän loppupuolisko menikin laukauksissa selvästi Flyersille, vaikka tasoitusta ei syntynyt.

Flyersin paineistus sai kuitenkin vastapuolen rikkomaan ja Lightning teki olonsa tukalaksi hankkiutumalla kolmella viittä vastaan alivoimalle. Ensin jaettiin rangaistus Ryan Malonelle koukkaamisesta, jonka jälkeen Victor Hedman ansaitsi kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä kiekon karattua yli laidan, kun Malonen rangaistusta oli kulunut vasta 13 sekuntia.

Tasoitusmaali oli heti Flyers-ylivoiman alussa lähellä Jakub Voracekin laukauksen kolistessa tolppaan niin vauhdikkaasti, että muutamat ehtivät jo luulla pelivälineen käyneen maalissa saakka. Tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt.

Salo loukkaantuu, Lightning karkaa

Ensimmäisen erän loppupuolella sattui suomalaisittain ikävä tapaus, kun Sami Salo sai kovan lyöntilaukauksen jalkaansa ja jouduttiin auttamaan hetken kuluttua pois jäältä. Salo ei palannut tämän jälkeen enää otteluun. Salon vammasta ei toistaiseksi ole annettu tarkempaa tietoa.

Toisessa erässä nähtiin maali-ilottelua kolmen osuman verran Flyersilta ja neljän Lightningilta. Vierailijat karkasivat aluksi kahden maalin johtoon Teddy Purcellin laittaessa kiekon verkkoon Filppulan esityöstä toisen erän viisiminuuttisen kohdalla. Reilun minuutin kuluttua kotijoukkue kuitenkin kavensi tilannetta Voracekin läpiajo-osumalla.

Ryan Malonen laukaus Nate Thompsonin syötöstä kasvatti Lightningin johdon jälleen kahteen maaliin, kunnes Wayne Simmondsin ylivoimaosuma kavensi tilanteeksi 3–2.

Kotiyleisön iloksi Voracek pääsi heiluttamaan toisenkin kerran Lighningin verkkoa komean soolotyöskentelyn päätteeksi tuoden Flyersin tasatilanteeseen 3–3. Mainion avauksen Voracekille tarjoili Andrej Meszaros.

Filppulan 4–3-osuma masensi kuitenkin Flyersin juhlat lyhyeen. Giroux'lle tarjottiin erän loppupuolella paikkaa viedä kotijoukkue johtoon, mutta Giroux'n laukaus päätyi leveäksi. Martin St. Louisin osuma suoraan Tyler Johnsonin poikittaissyötöstä päätti erän Lighningille 5–3.

Kolmannen erän alussa Flyersin valmennusjohto katsoi viisaimmaksi vaihtaa Masonin tilalle maalille Ray Emeryn. Emeryn ohi ei vierasjoukkue enää kasvattanut johtoaan, mutta yrityksestä huolimatta Flyers ei onnistunut kaventamaan tilannetta. Loppulukemat 6–3 Lightningille viimeisteli Malone tyhjään verkkoon illan toisella osumallaan.

Jagr ohitti Marion, tulikuuma Ducks päihitti Kojootit

Jaromir Jagr ohitti Mario Lemieux'n kaikkien aikojen pistepörssissä New Jersey Devilsin ottaessa 2–1-kotivoiton Florida Panthersista jatkoajalla. Jagrin 1724. NHL-piste syntyi maanmies Marek Zidlickyn ratkaisumaaliin kun jatkoaikaa oli pelattu viisi minuuttia. Ensikuussa 42 vuotta täyttävä Jagr johtaa joukkueensa pistepörssiä 36 pisteellä, mikä on 11 pistettä enemmän kuin kenelläkään joukkuetovereista.

Lähes pysäyttämätön Anaheim Ducks haki 5–3-voiton divisioonavastustaja Phoenix Coyotesista. Ducksin ja Kanadan maajoukkueen kannalta huolestuttavasti Ryan Getzlaf joutui jättämään kaukalon ottelun toisen erän lopulla, eikä palannut enää jäälle. Ducksin 4–1-osuman napauttanut Getzlaf kärsii tiettävästi alavartalovammasta ja hänen tuleva pelikuntonsa arvioidaan päivä kerrallaan.

Ottelu alkoi suomalaisittain lupaavissa merkeissä Lauri Korpikosken aloitettua maalinteon, kun peliä oli käyty neljä minuuttia. Toisessa erässä puolestaan onnistui Sami Vatanen, jonka lyöntilaukaus siniviivasta upposi Coyotesin verkkoon.

Coyotes vaihtoi Thomas Greissin tilalle maaliin Mike Smithin Ducksin osuttua kolme kertaa viidessä minuutissa toisen erän aikana. Smith joutui antautumaan maalillaan kerran, kun Ducksin tulokaspelaaja Hampus Lindholm viimeisteli ylivoimalla illan toisen osumansa.

PHILADELPHIA – TAMPA BAY 3–6
MONTREAL – CHICAGO 2–1 ja.
NEW JERSEY – FLORIDA 2–1 ja.
NASHVILLE – OTTAWA 1–2 vl.
WINNIPEG – COLUMBUS 3–6
MINNESOTA – COLORADO 2–4
PHOENIX – ANAHEIM 3–5
CALGARY – PITTSBURGH 1–2