Lightning järjesti maalijuhlat

Tyler Johnson johdatti Lightningin tärkeään voittoon.
Tyler Johnson oli jälleen avainroolissa, kun Lightning tasoitti otteluvoitot idän konferenssifinaalissa.

Madison Square Garden sai maanantai-iltana todistaa murskalukemia, kun Tampa Bay Lightning takoi luvut 6-2 tulostaululle ja tasoitti otteluvoitot 1-1-tilanteeseen.

Avauserässä Rangersin kahden miehen ylivoima ei tuottanut tulosta, vaan Tyler Johnson vei alivoimalla Tampa Bayn johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Chris Kreider tasoitti ylivoimalla poimimalla Ben Bishopin sylkäisemän irtokiekon. Vain pari minuuttia tätä myöhemmin vierailijat siirtyivät takaisin kuskin paikalle pelatessaan 4-3-ylivoimalla. Dan Girardin purku epäonnistui, jonka seurauksena Steven Stamkos syötti toisen maalinsa iskeneelle Johnsonille. Ensimmäisessä erässä peli oli rikkonaista - pelissä vihellettiin yhteensä seitsemän kaksiminuuttista.

Toisen erän puolees välissä Ondrej Palat pääsi vastahyökkäykseen. Rannelaukaus kimposi tolpasta ja lopulta Nikita Kutšerovin ja Johnsonin mailojen kautta kiekko löysi tiensä kolmannen kerran Rangers-maaliin. Videotarkistuksen jälkeen osuma merkittiin Johnsonille, josta tuli ensimmäinen Lightning-pelaaja, joka on tehnyt hattutempun pudotuspeleissä. Rangers kavensi maalin päähän ylivoimalla Derek Stepanin osumalla.

Päätöserän alussa Valtteri Filppula ja Victor Hedman pelasivat avopaikan Alex Killornille, joka ei epäröinyt, vaan siirsi Lightningin 4-2-johtoon. Tampa Bayn ylivoima oli tehokasta, sillä he tekivät vielä kaksi osumaa Stamkosin ja toistamiseen osuneen Killornin johdolla.

- Meidän piti olla parempia kuin ensimmäisessä pelissä, totesi ottelun sankari Johnson pelinjälkeisessä haastattelussa.

Ottelusarja jatkuu Tampassa keskivikkona.