Leveämmät kaukalot NHL:ään? "Se olisi hyväksi jääkiekolle"

NHL / Uutinen
Brian Burke (oikealla) haluaa taidon esiin.
Kuva © Getty Images
Calgary Flamesin seurapresidentti Brian Burke haluaa NHL:ään leveämmät kaukalot.

Uudistusta kaipaava Brian Burke kertoi mielipiteistään TSN:n Bob McKenzien haastattelussa.

− Olen tuntenut näin pitkään. Kun olin Vancouver Canucksin toimitusjohtajana, minusta tuntui että joukkueemme koolle ja taidolle jäällä oli liian tukkoista. Se vaikutti joukkueemme kykyyn menestyä.

− Se olisi hyväksi pelille nimeltä jääkiekko.

Haastattelun mukaan Burke ei haluaisi eurooppalaisen kokoista (30,5 metriä) kaukaloa, eikä edes joissain suomalaisissa halleissa olevaa hieman pienempää kaukaloa. Nykyiseen noin 26 metrin leveyteen Burke kaipaisi kuitenkin noin 1,5 metriä lisäleveyttä (85:sta 90 jalkaan).

− Minusta se tekisi jo suuria jääkiekkoilumme laadulle.

Joissain yhdysvaltalaisissa yliopistoissa kyseinen koko on jo käytössä, kertoo TSN.

− Jos todella ajattelee asiaa, on hullua, että pelaamme yhä kaukaloissa joilla aloitimme jääkiekkoilun. Pelaajat ovat kuitenkin tulleet suuremmiksi ja vahvemmiksi. Jäällä on liian tunkkaista.

Käytäntöön saattaminen olisi helpommin sanottu kuin tehty, sillä useimmat NHL-halleista eivät ole suunniteltuja yhtään suurempaan kaukaloon. Nykyisissä uudemmissakaan halleissa ei ole laajennusmahdollisuutta ilman merkittäviä muutoksia, ja se rajoittaisi esimerkiksi kalleimpien luksuskatsomoiden kokoa.

− Tiedän kuinka vaikeaa se on. Minusta jokaisen uuden hallin pitäisi kuitenkin olla 90 jalkaa leveä. Meidän pitää varautua tulevaisuuteen. Miksi emme antaisi itsellemme edes mahdollisuutta siihen?

Burke lobannut ajatusta jo pitkään

TSN kertoo myös Burken lobanneen ajatusta jo silloin, kun Pittsburghissa ja Edmontonissa rakennettiin heidän uusimpia jäähalleja. Toteutukseen asti yritys ei kuitenkaan kantanut.

Seuraavaksi Burke toivoo yrityksen onnistuvan Las Vegasissa tai uutta hallia rakentavassa Detroitissa. Red Wingsin varapresidentin Jimmy Devellanon mukaan tulevassa hallissa varaus leveämpään kaukaloon myös tehdään.

Burken mukaan NHL:n toimitusjohtajissa muutokselle löytyy kannatusta. Viimeksi kun mahdollisuudesta äänestettiin toimitusjohtajien kokoontumisessa, olivat äänet Burken mukaan leveämmän kaukalon puolesta 24-6.

− Asia herättää varmasti keskustelua jatkossakin. Nyt keskustelua on vaikea ylläpitää tosissaan, jos emme rakenna uusiin halleihin edes mahdollisuutta laajempaan kaukaloon.

Lähde: TSN.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle