Letestu ja Matthias Eurooppaan

LIIGA / Uutinen
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Eurooppalaiskaukalot saavat tällä viikolla kaksi uutta NHL-kiekkoilijaa. Mark Letestu siirtyy Ruotsiin, Shawn Matthias puolestaan Itävaltaan.

Jhonas Enroth ja Mike Lundin saavat Almtunassa lisää NHL-tason seuraa, kun Columbus-hyökkääjä Mark Letestu saapuu Allsvenskan-joukkueen pukukoppiin. Almtuna tiedotti Letestun työsulkusopimuksesta maanantaina.

- Letestu tulee täydentämään kokoonpanoamme ja auttamaan pisteidenkeruussa. Hän on pelintekijä ja merkittävä vahvistus, urheilutoimenjohtaja Martin Öhrstedt muotoili.

27-vuotias Letestu siirtyi Pittsburghista Blue Jacketsiin kesken viime kauden. 136 NHL-ottelussa Letestu on tehnyt 53 (26+27) tehopistettä.

Eurooppaan suuntaa myös Shawn Matthias. 24-vuotias Florida Panthersin peluri teki sopimuksen itävaltalaisen Linzin kanssa. Matthias on joukkueen ensimmäinen NHL-vahvistus.

Panthers on saanut nauttia 190-senttisen ja 96-kiloisen hyökkääjän palveluksista kaudesta 2007-2008 lähtien. Matthias pelasi viime kauden runkosarjassa 79 ottelua tehoin 10+14=24 ja kirjautti seitsemässä playoff-kamppailussa yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle