LeKille tukku pelaajasopimuksia

Erinomaisen tulokaskauden Mestiksessä pelannut Lempäälän Kisa julkisti kerralla joukkueen tulevan kauden runkomiehistön. 15 tuoreesta sopimuspelaajasta yhdeksän esiintyi LeKi-nutussa edelliskaudella. Uusina niminä joukkueeseen siirtyvät maalivahdit Aku Limnell ja Mikko Pätsi, puolustajat Raine Hartus ja Patrik Lehti sekä hyökkääjät Antti Kangasniemi ja Henri Sandvik.

LeKin Mestis-miehistö kaudelle 2008-09 alkaa hahmottua, kun edelliskauden runkomiehistöstä jatkosopimuksen allekirjoittivat puolustajat Tuukka Suoniemi, Juha Leimu, Anssi Ranta sekä Juha Keinänen. Uusina miehinä joukkueeseen siirtyvät Raine Hartus SaPKosta sekä Patrik Lehti Bluesin A-junioreista. Pirkanmaalaislähtöinen Hartus on tunnettu Mestiksessä fyysisenä peruspuolustajana, Patrik Lehdeltä taas odotetaan vahvaa yleispelaamista.

Hyökkäyspäässä jatkaa edellisen kauden runkomiehistä Miikka Kuusela, Jose Nippala, Tommi Välimaa, Jaakko Kolari sekä Teppo Tieranta. Lisäksi Ilveksen A-junioreista LeKiin siirtyy Henri Sandvik, joka kävi ennen LeKi-pestiään antamassa näyttöjä SaiPalle.

Merkittävin tulokas hyökkäyspäähän on kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokissa pelannut keskushyökkääjä Antti Kangasniemi. Menneellä kaudella joukkueensa sisäisen pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Kangasniemi on valmis vastaamaan seuran häneen asettamiin odotuksiin.

– LeKiin tulo on uusi haaste. Kaksi kautta meni Kajaanissa hienosti, nyt on aika hakea uusia tuulia. Tavoite on olla joukkueessa ratkaisupelaaja ja pelata niin, että olen ykkös-kakkosketjun pelaaja jatkuvasti. Pelillisesti tulevaisuuden tavoitteet ovat SM-liigassa, Kangasniemi myöntää avoimesti.

Kisan keskushyökkääjätilanne näyttää valoisalta, sillä edellisen kauden ykkössentteri Lassi Mattilan pelaaminen LeKin riveissä on edelleen mahdollista. Ilvekseen sopimuksen tehnyt Mattila pelaa LeKin riveissä, jos Ilveksen edustusmiehistössä ei aukene sopivaa roolia.

Maalivahtiosasto menee Lempäälässä kokonaan uusiksi. Aku Limnell palaa Mestikseen kahden Norjassa vietetyn kauden jälkeen. Mestiksessä Vaasan Sportia sekä Kiekko-Vantaata edustanut 23-vuotias Limnell on maalivahtikaksikon kokenut osapuoli, sillä kirittäjäksi siirtyy Ilveksen A-junioreissa aiemmin esiintynyt Mikko Pätsi.

– Olen todella tyytyväinen, että saatiin muutama tärkeä jatkosopimus tehtyä viimekauden runkopelaajien kanssa. Se oli ensisijainen lähtökohta, kun joukkuetta alettiin kokoamaan. Lisäksi neuvotteluita käydään edelleen muutaman edellisen kauden avainpelaajan kanssa, niistä tiedotetaan heti kun aihetta on, LeKin manageri Vesa Papinsaari kertoo.

LeKiin on odotettavissa omien sopimuspelaajien lisäksi 4-6 pelaajaa yhteistyöseuroista Ilveksestä sekä Tapparasta. Myös laajaan pelaajarinkiin panostava HPK on ilmaissut kiinnostuksensa lähettää 1-2 pelaajaa hakemaan pelituntumaa Mestiksestä. Päävalmentaja Sami Hirvonen on innoissaan tulevan kauden haasteista.

– Pelaajarunko näyttää todella hyvältä. Tarkoitus on ottaa rinkiin liigayhteistyöseuroilta eteenpäinpyrkiviä ja näytönhaluisia nuoria. Mitä useampi heistä pääsee pelaamaan liigaa vaikka kesken kauden, sitä parempi. Se on vain merkki siitä, että silloin LeKissä ollaan onnistuttu tavoitteessa toimia pelaajien ponnahduslautana isompiin sarjoihin, Hirvonen kertoo.

Hirvonen ei peittele tyytyväisyyttään uusiin hankintoihin.

– Tunnen Kangasniemen jo aiemmilta vuosilta. Tiedän, että molemmat paikalliset liigaseurat seuraavat mielenkiinnolla Kangasniemen otteita. Maalivahtiosasto vaikuttaa myös hyvältä, Limnellistä olen kuullut pelkkää hyvää, kun kyselin hänestä hieman taustoja aiemmista joukkueista. Pätsin Mikko on Akulle hyvä kirittäjä ja taistelee varmasti kynsin ja hampain pelipaikasta Mestikseen, Hirvonen päättää.

Lue myös

Kangasniemi jatkaa Ilves-nutussa maajoukkuetaukoon asti

LIIGA | 28.10.2017 11:38
LeKissä kautensa aloittanut Antti Kangasniemi tuli Ilvekseen auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Hyökkääjä jatkaa tupsukorvissa ennakoitua pidempään. lue lisää

Ilveksessä tuurannut Kangasniemi pohti jo muita urapolkuja: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

LIIGA | 22.10.2017 15:51
Hyökkääjä Antti Kangasniemi on pelannut viime vuosina Tanskassa ja Ruotsissa. Syksyllä hyökkääjä pohti, jatkaako enää jääkiekon pelaamista. Nyt jääkiekkoilu maistuu paremmalta kuin koskaan, ja arkeen virtaa antaa esikoisvauva. lue lisää

Kangasniemi LeKistä Ilvekseen paikkaamaan avainpelaajien loukkaantumisia

LIIGA | 19.10.2017 22:15
Keskushyökkääjä Antti Kangasniemi pelaa Ilveksen mukana ainakin tulevana viikonloppuna. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Antti Lehtonen, Stefan Espeland, Juhani Tamminen ja Sami Sandell. lue lisää

Antti Kangasniemi vahvistamaan LeKin hyökkäystä - maalivahtiosastolle myös täydennystä

MESTIS | 9.9.2017 10:49
LeKi saa hyökkäykseensä runsaasti kokemusta, kun Antti Kangasniemi liittyy lempääläläisryhmään. Maalinsuulle LeKi puolestaan saa täydennystä SaPKosta. lue lisää

LeKille jatkajia hyökkäykseen ja puolustukseen - A-nuorten tehomiehille sopimukset

MESTIS | 25.5.2017 23:37
LeKi avasi tulevan kauden joukkueen julkistuksensa viidellä jatkosopimuksella. Jatkajien lisäksi joukkueeseen liittyivät lempääläläisryhmän A-nuorissa hurjaa jälkeä tehneet Alex Hukki ja Miika Rissanen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Antti Kangasniemi

LeKi #18 L kh
s. 1985 Tampere
177CM / 78KG
SOPIMUS: 2018