Leijonien valmennus täydentyy Lauri Marjamäen entisellä kiistakumppanilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jussi Tapola voitti Tapparassa kaksi Suomen mestaruutta peräkkäin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Suomen jääkiekkoliitto on julkaissut Leijonien ensi kauden apuvalmentajia. Lauri Marjamäen avuksi tulevat Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja Jussi Tapola sekä Kärppien liigajoukkueen päävalmentaja Mikko Manner.

Suomen jääkiekkoliitto tiedottaa nimenneensä Lauri Marjamäen päävalmentamaan miesten maajoukkueeseen apuvalmentajiksi Tampereen Tapparan kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen vieneen Jussi Tapolan ja Oulun Kärppien ruoriin tulevalla kaudella astuvan Mikko Mannerin.

Marjamäki ja Tapola kisailivat aiemmin Liigan huipulla ankarasti edellisen valmentaessa Kärppiä ja jälkimmäisen Tapparaa. Tapolan päätoiminen työpaikka on nykyään Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajana. Manner puolestaan on Marjamäen entinen apuvalmentaja Kärpistä. Hän oli mukana maajoukkueen toiminnassa jo menneenä keväänä. Kumpikin apuvalmentaja työskentelee siis Leijonissa sivutoimisena.

− Hienoa, että saamme näin kokeneet kaverit mukaan valmennustiimiin. Tapola tuntee suomalaispelaajat ja Manner puolestaan tuo jatkuvuutta pystyessään jatkamaan A-maajoukkueen mukana kevään jälkeen, Leijonien GM Jere Lehtinen arvioi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

− Emme voi pitää itsestään selvänä, että Liigan kärkivalmentajat pystyvät toimimaan myös maajoukkueessa. Liigan kausi on tiivis ja tulevalla kaudella myös A-maajoukkue vaatii erityisen paljon, kun normaalin kauden lisäksi ohjelmassa ovat olympialaiset. Iso kiitos kuuluu siis myös seuroille, Lehtinen jatkaa.

Jukka Lohva jatkaa Leijonien joukkueenjohtajana. Muu valmennus- ja johtoryhmä tarkentuu syksyn aikana.

LASSI SEPPÄ

» Lähetä palautetta toimitukselle